Gooi je roer om en maak schoon schip

April is hier, dus tijd om je hoofd weer te vullen met het betere wat het leven te bieden heeft. Schud de spinnenwebben en stofdraden uit je muffe geesttoestand en aan de slag! De voorjaarsschoonmaak dient zich aan en die is heus niet alleen besteed aan vlijtige huisvrouwtjes. Zie het als symbool voor je eigen progressie, gooi je roer om en maak schoon schip. Weg met die oude gedachten die klaarblijkelijk niet helpen en laat die poetsdiva in je boven komen. Een schoon, gereorganiseerd huis vertegenwoordigt een heldere, verfriste geest.Die dikke jas kan achterin de kast, hopelijk voor een half jaar, samen met een tas vol dassen, handschoenen en een hoop chagrijn. Eruit met al die grijze elementen in je kast en verwelkom de herintrede van kleur in je leven. Een sopje over de ramen doet wonderen voor je blik op de wereld. Je balkonnetje als drie sterren terras voor een select publiek met altijd goede muziek vanwege de goede smaak van de gastheer/dame. Snij dat kaasje aan gort en gooi het met wat koriander door de tomaten-, komkommer-, rode ui-, aardappelsalade en je zit zowaar tapa’s te eten. Genieten is een kunst dat je jezelf kan aanleren. Als iemand je vraagt wat je aan het doen bent, zeg je: autodidact amuseren. Klasgenoten zijn welkom.

Er is een nieuwe hoop aanstaande, wanneer je naar buiten loopt voel je het meteen. De genietmachine gaat meteen werken en je betrapt jezelf op een glimlach. Nog een glimlach volgt, als antwoord op de glimlach van de passant die dacht dat de eerste een begroeting was. Goed idee, mensen begroeten met het aantrekken van de wangen en een zonnig ‘hallo’. Gewoon zomaar, omdat het kan en waarschijnlijk een helend domino-effect heeft. Ook onvoorwaardelijke vriendelijkheid is een kunst dat je kunt leren en heeft een spirituele beloning. Als iemand vraagt waar je bent, antwoord je: ik verkeer in ongeclausuleerde bonhomie. Huidige en toekomstige vrienden zijn altijd welkom.

Binnenkort is het levenstempo weer beter te doen op je slippertjes met het welbekende ritmische flapgeluid tegen je hielen. Verpest het gevoel nou niet door een uur in de rij te gaan staan wachten voor dat ijsje van 4 euri. Mensen die zeggen dat het de ergernis waard is, zoeken het geluk in hun orale fixatie op. Kan nooit goed zijn. Lekker door lopen. Ik ken een groenteboer die zijn watermeloenen in de koeling bewaart, en zijn gebrek aan rij vertelt mij dat hij wel wat klandizie kan gebruiken. Zo simpel kan geluk zijn. Gooi je roer om en maak schoon schip.