Discriminatie.

Wie heeft er al gehoord van de Stadsduif welke onlangs is wezen klagen bij de dierenbescherming?

De klacht was dit; er bestaat veel boosheid en ergernis onder de Stadsduiven over het feit dat er ook Zeemeeuwen op de dam komen om een graantje mee te pikken van wat er aan eten los komt.
Niet alleen storen zij zich er ontzettend aan dat deze Zeemeeuwen mooier zijn dan de Stadsduiven, maar ook aan het feit dat zij sterker en sneller zijn, hoger vliegen en zich dan ook geen lor hoeven aan te trekken van de stadsduiven.

Hierdoor moeten de Stadsduiven dus moeite doen om aan eten te komen en voelen zij zich onzekerder dan voorheen, en dit kan dus nooit de bedoeling zijn, aldus de Stadsduif, die dit feit tevens als pure discriminatie ziet.
Het voorstel is er om bij de Zeemeeuwen minstens hun vleugels gedeeltelijk te kortwieken en hun snavels af te kappen, dit opdat de de rechten van de Stadsduiven op gemakkelijk voedsel en eigenwaarde weer gegarandeerd zal zijn, aldus de Stadsduif, maar een algeheel verbod op Zeemeeuwen is nog wel de beste optie volgens de Stadsduiven.
Tevens gaat er ook gekeken worden naar de mogelijkheid voor een dergelijke regelgeving voor Mussen, Spreeuwen, Kraaien, Kauwen en Ratten.

Volgens de Stadsduif is er een goede kans dat er een oplossing gaat komen, want de ook de gemeente heeft aangegeven dat dit niet de eerste klacht is over het gedrag van grote vogels, en vindt het zeer belangrijk dat de rechten van Stadsduiven ongestoord gewaarborgd blijven, dit omdat de gemeente zelf ooit is begonnen met het voeren van Stadsduiven en dus ook verantwoordelijk is voor het beschermen van de Stadsduiven.