De Vicieuze cirkel

Annemarie Kwakkelaar 7 apr 2016

Afvallen

De discussies rondom lijnen zijn niet van de lucht… Gelukkig weten we het allemaal beter. De propaganda op Facebook laat ons geloven dat we zoals onze voorvaderen moeten leven.Doe squats, dan krijg je dezelfde reet als Kim Kardashian! Elke tosti weet dat dit niet waar is.

De trend rondom superfoods is om te janken. Wie vreet er nou vogelzaad?
Helaas trap ik er net als mijn “medetosti’s” elke keer weer in. Ongeduldig ren ik naar de Tuinen en andere geitenwollensokken ketens, om mijn mandje vol te proppen met zaad en “Himalaya musthaves” Terwijl mijn bankrekening jankt, flikker ik thuis álles wat niet GroenLinks is in de prullenbak.

Wanneer je de wanhoop nabij bent en geen groen meer kunt zien, ben je rond de tien kilo afgevallen. Je buik is werkelijk platter en je neukteugels zijn veranderd in een taille. Het leven lacht je toe… Eindelijk pas je dat mooie jurkje weer en zie je er uit om op te vreten! Je belt al je vriendinnen want je wilt gaan "tanken" in de stad. Iedereen mag zien hoe mooi je bent. Dat je na deze top avond straalbezopen in de shoarmatent eindigt geeft niets, je hebt het verdiend.

Fuck, die shoarma had je echt nodig! Wat je ook hebt gemist is de chocolade. Nu je toch een slanke den bent, kun je makkelijk een reep naar binnen proppen. ’s Avonds als Obese op de buis is vraag jij je, al knagend aan de chips af, waarom de kandidaat zo snel opgeeft. ‘Kom op pik! Als ik het kan, kan jij het ook!’
Na vier maanden zie je er weer uit als een walrus en heb je er twee extra teugels bij gekregen. Wat een feest.

Dan komt de fase dat je jezelf neemt zoals je bent. We laten ons gek maken door de media! Je mag er best wezen, ook als nijlpaard. Alle geitenwollensokken producten verdwijnen weer in de prullenbak. Het kan niet lang meer duren voordat je naakt voor de spiegel staat en het tot je hersenpan doordringt dat je binnenkort als model aan de slag kunt, voor Michelin.

Plotseling jaagt de adrenaline je van hot naar her. Eerst naar de bank, daarna naar de Tuinen! Als je opschiet kun je nog bij de Blokker naar binnen galopperen… Daar staat het juweel van Tel Sell. De “Ab-crunch-mega-booster-turbo-super-Oh my God-ultra-lift –shaper-magic-bullet-power system”
Dat je die nog niet eerder had gezien…