Appeltaart onder de douche?!

Lucius7 22 apr 2016

Soms bestudeer ik de shampoo en shampooachtige flessen (lees: conditioner?) die vrouwlief meeneemt op hun fascinerende teksten:
‘De niet-vette formule met 8 kostbare beauty-oils en keratine’’, ‘with micro-repair peptides’’ en de wat meer bekende: ‘’actief anti-roos systeem’’. Ik heb me laten vertellen door een marketingmannetje dat het niet uitmaakt of we die teksten begrijpen, als het maar profesioneel overkomt. Als het maar het gevoel geeft dat je echt iets bijzonders in je handen hebt, waar hard aan is gewerkt in labatoria, waardoor je er echt in gelooft dat de shampoo werkt. Nu grinnik ik altijd bij deze teksten, en soms – bij gebrek aan mijn eigen shampoo – gebruik ik soms die tropical mango of kiwi special shampoo, die ik altijd overdreven zoetig vind ruiken. Het doet me altijd een beetje denken aan.. Vruchtensap.. Aan.. een suikerspin. Aan.. vloeibaar snoep. In mijn haar.

Laatst stond ik weer onder de douche en wilde een van de flessen grijpen – ja in ons huis staan de lege nog tussen de volle – en ik schrok. De informatie die ik binnen een miliseconde tot me had genomen benam me even de kracht om iets te ondernemen. Voor een seconde was ik verlamd, zweefde mijn hand voor de fles shampoo die ik wilde pakken. Ik greep echter de fles die mijn ontzetting veroorzaakte, met de tekst: ‘Warm apple pie hugs bath and shower gel’. Serieus! Ik opende de dop en rook, verrek: appeltaart! Op de fles plaatjes van versierde appeltjes, 5 op een rij.

Lieve vrouwen, jullie zijn lief met jullie fascinatie voor zoet. Jullie fascinatie voor cupcakes, en al die taarten van minions, frozen, cars en weet ik wat wat jullie voor elkaar in elkaar flansen van suiker, suiker en nog is suiker in allerlei kleurtjes. Ik haal met plezier ‘’1x in de maand’ een paar pakken nougat voor je bij de supermarkt, maar alsjeblieft, laat het hier stoppen. Boycot deze douchegel. Smeer jezelf please niet onder met vloeibare appeltaart. Mijn vrouw had het gekregen van een vriendin, ze vond het idee wel grappig, maar heeft de douchegel nog nooit gebruikt. Pfieuw, gelukkig.