ontzèttend leuk

SophieLucassen 25 mrt 2016

Wanneer Pickwick theezakjes nog meer interesse in je tonen dan de mensen om je heen, het nieuws veranderd in één grote nachtmerrie of wanneer je de behoefte hebt om de hele dag in bed te liggen en je af en toe een tocht naar de keuken aflegt om wat te eten te halen, waardoor je vervolgens quasi-nonchalant door de keuken sloft in een shirt waarin je bijna verdrinkt omdat je hem hebt gepakt uit de kast van je vriend, vader of ietwat vollere huisgenoot.

Denk dan aan de dingen die eigenlijk nog best fijn zijn. Bijvoorbeeld de sympathieke buschauffeur die jou voorrang gaf terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig was. Of de pasta die je had gekookt en enigszins de smaak had van een goedkope fles wc verfrisser, maar toch, toch zeiden je vrienden dat het overheerlijk was. Nouja, of ze lachten je uit, maar hé dat is ook best lachen.

Wat ik wil zeggen is, zelfs op dagen waarop je het gevoel hebt dat de zon niet bestaat, kun je toch altijd een klein beetje zon vinden tussen de dansende regen. ”En zo niet? Wat moet ik dan? Wat is dit voor hypothetisch gelul?” denk je dan, nou dan, ja dan, dan is er nog een dag.