Een wereld vol leugens

Peter72932 24 mrt 2016

Ik schrijf dit artikel niet omdat ik goed in mijn talen ben (dit zal snel duidelijk zijn) Ik schrijf dit omdat ik mensen wil laten nadenken over zaken die belangrijker zijn dan taalkundigheid.
Binnen 2500 lettertekens probeer ik u duidelijk te maken dat de zorgen die we allemaal hebben nergens voor nodig zijn, overal om ons heen horen en zien we dat mensen over van alles en nog wat zich zorgen maken.
Als je zelf na gaat denken en dingen gaat onderzoeken kom je er al heel snel achter dat mensen geen hongerlijden omdat er niet genoeg eten is maar omdat ze er geen toegang toe krijgen, mensen zijn geen wanbetalers omdat ze niet willen betalen maar omdat alles te duur wordt, mensen zijn niet werkloos omdat ze niet willen werken maar omdat er steeds minder werk beschikbaar is.
Ik wil mensen laten nadenken over het werk wat ze doen, is dat wel zo belangrijk als dat je denkt dat het is. (draagt het iets bij aan de behoefte van mens, dier en milieu?)
Zelf ben ik tot de conclusie gekomen dat de wereld er veel beter van wordt als we geen geld meer zouden gebruiken, wij maken samen alles wat we nodig hebben, de diensten die we nodig hebben doen we allemaal samen.
Het enige wat we hoeven te doen is geen geld meer vragen voor de diensten die we doen, of de producten welke we verkopen. Als we geen geld vragen voor alles wat we doen of voor wat we verkopen betekend het dat we ook geen geld meer hoeven te geven voor alles wat we nodig hebben. Als je net zo ver gaat nadenken als mij kom je er al snel achter dat de wereld zo veel mooier en makkelijker voor iedereen kan zijn en dat we nog maar 1/3 van de tijd nodig hebben aan werkzaamheden en dat de meeste werkzaamheden welke op dit moment als belangrijk bestempeld is eigenlijk helemaal overbodig is.
Ook voor de wereldvrede zal het een uitkomst zijn, momenteel worden de oorlogen gebruikt om winst te maken, de media wordt gebruikt om angst en haat te zaaien om de oorlogen die gevoerd worden te rechtvaardigen.
Ook de gezondheidszorg zou veel beter worden als er geen geld meer in het systeem zit. Nu worden mensen bewust ziek gehouden simpelweg omdat gezonde mensen geen geld meer in het laadje brengen. Ook de medicijnen zijn niet zo gemaakt dat ze werkelijk helpen om ons beter te maken. Voor veel ziektes zijn er veel betere wel werkende producten maar zijn verboden om te gebruiken?
Op mijn facebookgroep ”een wereld zonder geld” heb ik meer informatie staan en ook heb ik een BLOG (http://eenwereldzondergeld.blogspot.com/)