Een ongeluk zit in een kleine (dode) hoek…

Pau_lien 18 mrt 2016

Terwijl ik naar huis fiets hoor ik steeds luider sirene´s dichterbij komen. Ondanks dat ik weet dat er iets ergs gebeurd is, vind ik het altijd mooi om te zien hoe iedereen aan de kant schiet, het is toch prachtig dat we dit in ons land zo geregeld hebben, je hoeft maar 1 nummer te bellen en er staan mensen voor je klaar, het gaf mij even een veilig gevoel.

Dan zie ik voor me ineens een Aldi vrachtwagen, hij staat stil, zal er file zijn? Dan staat er een man te zwaaien en te wijzen. Ik besef me ineens dat die ambulances recht voor me stoppen, bij die vrachtauto. Ik sta nog voor een rood stoplicht, nog geen idee wat er is gebeurd, ik zie nog niets. Daarna volgen meerdere ambulances, politie, brandweer en zelf een trauma helikopter land ernaast.
Er rennen ineens moeders van school naar de vrachtwagen toe omdat hun kinderen daar net ook langs moesten naar gym en roepen wie is het?! Wie is het?! De rillingen lopen plotseling over mijn lijf, mijn hart begint steeds harder te kloppen. Het is groen, ik moet er langs… niet kijken! denk ik nog, maar je menselijke nieuwsgierigheid overwint dan toch. Dan zie ik daar een vrouw liggen, onder het wiel van de vrachtwagen, haar benen zijn helemaal open en overal ligt bloed een verschrikkelijk beeld! De tranen springen in mij ogen. Even bleef ik staan, in shock van wat ik zie. Ik fiets snel door naar huis met mijn hand op mijn mond, zo geschrokken van wat er net was gebeurd en van het beeld op mijn netvlies. Ik zie mensen verder op in de auto kijken naar me, wachtend, vol angst, wat zou er gebeurd zijn? Eenmaal thuis hoor ik dat het een vrouw was… ze is overleden. Het is iemands dochter, zus, moeder of vriendin.

Je beseft je niet als je uit de deur loopt dat het je laatste dag kan zijn, of dat je iemand van wie je veel houdt zomaar kan verliezen. Het is vreselijk dat iemand zo bruut uit het leven kan worden getrokken.
Even later moet ik er weer langs om mijn dochter op te halen van school. De brandweer was de weg aan het schoonspuiten, verder op stond de vrachtwagen.
Voor omstanders is het een vervelende dag, maar voor de familie en vrienden zal hun leven nooit meer het zelfde zijn. De brandweer spuit het bloed van de straat, morgen hebben ze weer wat anders te doen. Maar de familie van de overleden vrouw, moeten nu hun dierbare begraven.

Denk goed na over wat je laatste woorden zijn als iemand weggaat, het kunnen de laatste zijn…