Een brutaal mens heeft de halve Wereld

Mijn grote wens is om te werken bij de F1. Het liefst natuurlijk met Max Verstappen maar in een promotieteam van 1 van de andere teams lijkt mij ook al geweldig.
Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik gebeld naar Toro Rosso.
Ik kreeg een man aan de lijn van de afdeling promotie. Ik vertelde hem:
“Ik ben Svenja Tillemans, 27 jaar en woon in Nederland. Ik ben een hele grote F1 fan en vooral van Max Verstappen en het opleidingsteam Toro Rosso. Ik vind het fantastisch dat jullie jonge coureurs een kans geven om te groeien en ik zou graag een onderdeel willen worden van jullie team. Het is namelijk een hele grote wens van mij om te werken binnen de F1 en daarom heb ik na lang nadenken besloten om jullie te bellen.
Ik hoop dat u mij kan helpen om misschien binnen het team van Toro Rosso aan de slag te gaan en ik ben bereid om mij eerst te bewijzen voordat u een besluit neemt.”
De, overigens vriendelijke man, was erg overdonderd want dit had hij serieus nog nooit meegemaakt. Hij noteerde mijn gegeven en zou snel met een reactie komen.
Al na een dag kreeg ik een e-mail met aanvullende vragen. Deze heb ik netjes beantwoord. Ik was zo gelukkig als een klein kind.
2 dagen later werd ik gevraagd of ik naar Faenza (waar Toro Rosso oa zit) wilde komen voor een gesprek. Mijn enthousiasme had hun nieuwsgierig gemaakt.
En zo zat ik daar dan. Te sterven van de zenuwen natuurlijk, want dit had ik wel gehoopt maar niet verwacht!
Ik stond ook nog oog in oog met Franz Tost (teambaas). Niet dat hij de sollicitatie deed hoor maar omdat hij daar op dat moment was. Serieus, ik werd gek daar!
Na een kleine 20 minuutjes mocht ik naar binnen en had ik HET gesprek. Het ging lekker en vlot en had de indruk dat ik eigenlijk wel een kans maakte.
Twee uur later stond ik alweer bij het vliegveld om terug naar huis te gaan. Met vlinders in mijn buik en ook nog steeds knikkende knieën kwam ik thuis en begon het wachten, wachten en nog eens wachten.
En toen kwam het verlossende telefoontje: Ik mag IN AUTSTRALIE BIJ HET EERSTE RACE WEEKEND MIJN PROMOTIE EN GASTVROUW SKILLS LATEN ZIEN!
HOE vet is dit! Ik door het dolle heen, iedereen gebeld en ben gewoon een soort van collega nu van Max, wie had dat nou ooit gedacht!
Maar weetje wat nou zo jammer is? Op dat moment ging ook mijn wekker en werd ik wakker uit een heerlijke droom waarvan ik heel erg hoopte dat het waar was. Snik!

Svenja