Droomvakantie

Boris de Groot 15 feb 2016

En? Weet u het al? Waar gaat het heen komende zomer? Buiten of binnen Europa. Blijft u liever zo dicht mogelijk bij uw eigen grootgrutter?
Heerlijk, we kunnen ons weer op dat voortreffelijke voorspel van het regelen van onze zomervakantie storten. Ja, ik wil me nu eens niet laten beïnvloeden door deprimerende gedachtes als ‘geen geld want moeilijk-moeilijk’. De komende zinnen bestaan er geen economische verschillen, we kunnen allemaal op de vakantie waar we genietend naar uit kunnen kijken.

Eerste vraag: zoeken we digitaal, gaan we bladeren of laten we ons uitgebreid lauweren door het vakantiewinkeltussenpersoonmeisje? Maakt eigenlijk niet uit als de voorpret maar zo lang mogelijk mag duren. Strand, warmte, ons laten bedienen, lekker helemaal niets doen, kopen wat ons hartje begeert en gaan en staan waar we willen. Door de bergen trekken, leven in de natuur, stilte om ons heen, tentje opzetten en gaan en staan waar we willen. Op safari achter de wilde dieren aan en gaan en staan waar onze gidsen ons willen. Eenzaam ronddobberend in een Skûtsje met de weidse platheid van het langzaam voorbijtrekkende elfstedenlandschap om ons heen gaan en varen waar we willen. De spanning van een metropool, het ene na het andere theaterbezoek, op koopjesjacht en daar waar wolkenkrabbers staan waar ze willen.
Weet u wat? We maken twee keuzes. We gaan in mei en we gaan in juli. Gewoon, omdat het kan. In mei gaan we, wacht, wacht, even nadenken. In mei gaan we naar een uitbundige wereldstad. Juli, in juli gaan we, wacht, wacht, even nadenken. In juli gaan we ons laten verwennen op een exotisch eiland met palmbomen en cocktailbedienmeisjesenjongens in rieten rokjes en strakke Bermuda’s.

In augustus gaan we elk weekend aan onze digitaal samengestelde vakantiealbums werken, elke foto een prachtige herinnering. In september gaan we vol spanning onze kant en klare albums ophalen en wachten nog even met bladeren. Tijdens de donkere en koude winteravonden kijken we dan eindelijk pagina na pagina terug op die mooie zomer en horen we Gerard Cox zachtjes op de achtergrond meezingen. Voor we het weten is het alweer februari en gaan we weer aan de slag met onze volgende droom. Wat is het leven toch mooi.

En? Weet u het al? Gaat het lukken deze zomer? Nog niet beslissen. Geniet nog even van het dromen. Na het dromen uit volle borst “Het is weer voorbij dat mooie voorspel, het voorspel dat zo mooi en spannend was…….