Afschaffen Spellingscontrole

Hakbijl 1 feb 2016

Ik lees nauwelijks een krant, grotendeels veroorzaakt door dyslexie waar ik laat achter kwam toen mijn zoontje eindelijk op de basis school werd gediagnoseerd als zwaar dyslectisch.

In mijn tijd werd je ongeconcentreerd of speels genoemd omdat het fenomeen niet bestond. Gisteravond viel mijn dyslectisch oog op een artikel in een krant op de tafel bij een vriendin. De spellingscontrole zal verbannen gaan worden bij schoolexamens. Onvoorstelbaar als je bedenkt dat dit hulpmiddel werkelijk nergens meer weg te denken is.

Onder het motto "gelijke monniken, gelijke kappen" wat nergens op slaat. Dit zou allen op gaan als ALLE kandidaten dyslexie hebben. Iets wat je niemand toe wenst.

Alle brildragende zullen zonder bril deel moeten gaan nemen omdat de rest ook geen bril draagt. "Gelijke monniken, gelijke kappen". Toch? Waanzin….

In alle opzichten wordt onze jeugd min of meer gedwongen met moderne technologie om te gaan. De maatschappij dwingt onze jeugd de wereld naar een nog hoger niveau te brengen. Tablet, Smartphone, Computer, Internet, Wifi, Website, Digitale School, alles onder het mom van "vrijwillig" gebruik. Maar als je niet deel neemt kan je kind tegenwoordig op mening school niet meer mee.

Onbegrijpelijk dat kinderen zich nu moeten gaan houden aan ouderwetse, achterhaalde regelgeving bij het maken van belangrijke toetsen die bepalend zijn voor de rest van de ontwikkeling van een kind.

Ik ben zo ongelooflijk BOOS en roep iedereen op om de lopende petitie te tekenen.