Vallen en opstaan

otje1967 15 jan 2016

Stel, je bent een gevierde, maar reeds gevallen advocaat en je denkt aan een politieke carrière. Niets aan de hand toch? Je praat, lacht iedereen de hoek in. Knikt begripvol naar wat slachtoffers uit de hedendaagse maatschappij en je gaat uit eten met je ex, die inmiddels een eigen talkshow heeft. En stel, het gaat goed en het torentje is binnen handbereik, wat een droomstart…
Dan ineens gaat het licht uit en sta je voor de zoveelste keer met lege handen. Weg droom, ambitie en dito ex met eigen talkshow en inmiddels ook al weer ex is van een slangenbezweerder. Het kan iedereen overkomen. Van hoog naar laag en van dik naar dun. Vallen en stijgen is mens eigen en kan op elk moment van het leven gebeuren. Sommigen blijven in dat cirkeltje rondhangen, anderen knallen in een neerwaartse spiraal en weer andere vinden de weg naar boven terug.
In mijn vele dagelijkse overpeinzingen vraag ik mij af wat het nut is van vallen en opstaan. Letterlijk bedoeld heeft het nut, immers een mens kan bij zijn of haar geboorte niet direct lopen en leert dat met vallen en opstaan. De grootste slimmeriken houden zich tijdens dat proces vast aan steun pilaren of nemen middelen tot zich waardoor het proces versneld of de discus nog verder komt , anderen doen het gewoon op hun eigen manier maar iedereen ondergaat het proces, vallen en opstaan.
2016 is inmiddels begonnen met…vallen en opstaan. We hebben we een nieuwe voorzitter van de 2e kamer, is er een pop idool van ons heengegaan, is er in het noorden van het land een nieuw werkwoord ontstaan het z.o.g. straatsen, zijn we in Tilburg nog moderner aan het pesten en ontdekken mede wereld bewoners de naakte waarheid van de vrouw.
We almost get started 2016 and none of we know it…