Nooit meer K3

In de Metro van vorige maand stond een make-a-wish oproep: bedenk een wens voor iemand en stuur deze in. Het was voor mij niet zo moeilijk te bedenken aan wie ik deze wens zou opdragen. Als alles goed gaat word ik namelijk over een half jaar weer vader. Spoedig zal de derde banjer hier rond kruipen. Mijn wens? Een gelukkig leven voor mijn aanstaande spruit.

Ik pakte de krant er nog even bij en zag toen het artikel boven de make-a-wish oproep. Die ging over jou, wiens naam ik uit respect niet zal noemen. Je zou sterven aan kanker.
Een meisje met het gezicht van een engel die er, hoe wrang ook, snel zelf één zou worden. Het was jouw droom, jouw laatste wens, om de uitverkochte K3 show van december vorig jaar mee te maken.

In de periode hierna hoopte ik stiekem dat ik je snel terug zou zien in de krant. Misschien via een interview over hoe de show was geweest en wat je van de nieuwe samenstelling van K3 vond. Op welke liedjes je had meegezongen en of je lekker had gedanst. Ik hoopte zo dat je daar de energie nog voor had. Of je snoepjes had gegeten in de pauze, een zakje drop, en dan een foto naast het betreffende artikel waar je vrolijk lachend op zou staan, met zwarte tanden van de drop. Maar helaas, niets van dat alles.

Wat ik daarentegen wél vond was een aan jou toegewijde Facebook pagina, vol met foto’s waar het plezier van afspatte. Hoewel het fijn was om te zien dat je het optreden hebt mogen meemaken, voelde het tegelijkertijd een beetje raar om als een onuitgenodigde gast binnen te gluren op een besloten feest waar Het Leven zelf zo enthousiast en intens mogelijk werd gevierd.

Daar zat ik dan. Te dagdromen aan de huiskamertafel, met m’n twee gezonde kinderen en een derde op komst. Voor het gemak even het feit negerend dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is en soms gewoon zo verdomde oneerlijk in elkaar steekt.

Ik lees vandaag dat je overleden bent. Je hebt helaas dan toch je vleugels aangemeten gekregen en de enige wens die ik kan bedenken is dat ik hoop dat jouw kracht, strijdlust en positiviteit een bron van inspiratie mag zijn voor andere onfortuinlijken die te maken hebben met deze verschrikkelijke rotziekte.