De verleidingen des levens

Iedereen kent ze wel die veel te dure repen chocolade die bij de kassa in de supermarkt liggen, ben je er eindelijk een keer in geslaagd de verleiding van het koek, chips en snoepschap te weerstaan, krijg je die repen recht voor je neus gezet. En zeg daar maar eens nee tegen.

Ik zal me even kort en bondig voorstellen zodat je de nodige dingen over me weet; Ik ben Ilse, student in Leeuwarden en heb altijd trek in snoep,koek, chips of chocolade. Ja echt waar echt altijd trek. Maar mijn favoriet altijd blijft toch echt drop, daar eet ik net als bij de chocolade van door totdat alles op is. Schuldgevoelens komen helaas pas naderhand.
Geen groot probleem zou je zeggen toch? Dat dacht ik eerst ook, toen ik nog bij mijn ouders woonde viel het ook wel mee. Als zij niet veel in huis haalde dat at ik het vaak ook niet, en bovendien krijg je het wel te horen als ze merken dat je de hele koektrommel elke avond leegeet. (for the records; zo erg ben ik nu ook weer niet).

Nu ik samen met mijn vriend woon hebben we de taken eerlijk verdeeld, een van mijn taken is het doen van de boodschappen. Nu begint het bij jou waarschijnlijk ook wel wat te dagen. Elke dag sta ik weer in de supermarkt en haal ik de dagelijksbenodigdheden, de grote vraag blijft elke keer weer: ‘ wat gaan we nu weer eens eten?’. Als ik dan thuis kom heeft mijn vriend ook wel door dat ik mezelf heb afgevraagd wat we moesten eten en krijg ik de opmerking ‘ je had geen idee meer wat we moesten eten he’ te horen.

Als ik in de supermarkt voor de tweede keer in de week met een broccoli in de hand sta, haal ik natuurlijk ook nog een brood. Naast het brood staat het gebak. Daarna haal ik een pak yoghurt. Hier tegenover staat het koekjesschap. En om dan bij de kassa te komen heb ik 2 keuzes; of we gaan langs het schap met de snoepjes of het schap met de zakken chips.

Geen wonder dat ik elke avond hartstikke misselijk ben.