Kazim is boos!

Mark Aretz 18 jan 2016

Kazim is boos! Nee, nee, U denkt dat ik het heb over Hakim? Die clown van Sesamstraat en die Ieniemienie en Pino steeds in de zeik zet! Nee, ik heb het over Kazim Richards, speler van voetbalclub Feyenoord uit Rotterdam. Maar zoals gezegd, Kazim is dus boos. Heel boos! Boos op technisch directeur Martin van Geel, boos op algemeen directeur Erik Gudde, boos op trainer Giovanni van Bronckhorst, boos op medespeler Michel Kramer, boos op het legioen, boos op sponsors, boos op een verslaggever van het AD, boos op Ajax keeper Jasper Cillessen, boos op alles en iedereen, misschien zelfs wel boos op tante Nel in de kantine of ome Cor van drie straten verder op. En waarom? Nou, Kazim Richards speelt vanaf de eerste dag dat hij bij Feyenoord onder contract staat voor een vorstelijk salaris als een natte oude krant en wordt om die reden gepasseerd door zijn trainer, die betere opties heeft.
De Engels-Turkse speler heeft een aardig CV met voetbalclubs zoals o.a. Sheffield Wednesday, Fenerbahce, Galatasaray, Bursaspor en nu dus Feyenoord maar hij is eigenlijk nooit echt ergens een vaste keuze geweest. Aan inzet, vastberadenheid, kunst, ren en vliegwerk en wat nog meer ligt het bij deze speler niet, alleen het ene dingetje wat hij moet doen, doelpunten maken, is niet zijn sterkste punt. Sterker nog, het is zijn zwakste punt. Tja, en als jou cluppie dan spelers opleidt en aankoopt die wel doelpunten maken met twee vingers in de neus dan is het erg goed te begrijpen dat de trainer jou op de bank zet.
Iedereen begrijpt dat op de bank zitten, bij een voetbal wedstrijd bedoel ik en niet thuis bij moeders met een kop warme chocolademelk, nou niet het leukste is. Vooral half januari niet, nu de bloedhete winterstop er opzit en, nu er weer gespeeld gaat worden, het gaat sneeuwen of vriezen. Maar het zou zomaar kunnen, Kazim, dat deze ingreep, door een trainer die misschien best wel wat verstand van het voetbalspelletje heeft, jou als niet functionerende en irriterende speler, aan het denken wil zetten en je zo probeert te motiveren om de benen onder je luie kont te lopen en je voeten zo te richten dat jij eindelijk eens tussen de doelpalen gaat schieten in plaats van er langs, erover, er tegen of voorlangs!
Dus Kazimetje, ouwe boze norse pik. Feyenoord is boos, Giovanni van Bronckhorst is boos, Martin van Geel is boos en zelfs Ieniemienie en Pino zijn boos omdat jij je gedraagt als een verwend kind. Kom op, ga nu eens doelpunten maken. Wedden dat dan niemand meer boos is!