Friese Paella

ryan.richardson.35513 18 jan 2016

De formule ik plus vrouw staat gelijk aan: na het sporten de gebruikte handdoek van een teamgenoot lenen, omdat je die net als je onderbroek bent vergeten tijdens het inpakken van je tas. Een man van twee meter in een gele Ford ka of het kijken van seks academie met je ouders.

Oncomfortabel. Ik ben geen Don Juan op het gebied van vrouwen. Meer een Oane die in zijn vrijetijd John Deere tractors opzoekt, al 15 jaar verliefd is op hetzelfde meisje wetend dat het zijn achternichtje is en nog nooit verder dan de Ardennen is geweest.

Ik ben net als Oane geboren met de eigenschappen van een man uit het Friese Land. Nuchter, nuchter en een beetje stug. Ik plus vrouw staat gelijk aan het wachten op de volgende Elfstedentocht. Giet it oan(e)?

Ik denk voorlopig niet. Ook liefde gaat niet over één dag ijs. Zoals zo vaak komen er dan Schotten in het ijs en gaat het alleen nog maar over doedelzak blazen en de liefde verdrijven met slechte seks. Het punt dat de relatie dan door het ijs zakt is snel aanstaande en het zwemmen naar het donkerste plekje is de enige optie. Nee Oane niet de Bijlmer. Het beëindigen van de relatie.

Comfortabel. Op een veilige afstand van het gladde ijs schrijven over liefde, relaties en de maskerade. hunkerend naar Paella en zoete witte wijn.
Mijn verblijf in Barcelona voelt aan als een polygamie. Ik plus vrouwen. De wind neemt een lekkere zomer bries voor mij mee, terwijl ik word bevredigd met de gedachte dat ik nog zoveel moois mag zien en misschien zelfs aanraken.

Ik plus Vrouw is opwarm Paella van de Albert Heijn. Ik wil scharrelen met meerdere vrouwen, steden en zeeën. Met de klompen op het ijs, begeef ik mij in het Friesland van Spanje. Catalonië. Ik laat de Oane in mij achter en maak plaats voor Don Juan. De man die het ijs breekt, omdat wachten op een irrealistische Elfstedentocht, hetzelfde is als jezelf beperken tot één. Eén in alles en alles in één. Oane verlaat het slootje achterhuis. Er zijn meerdere vissen in de zee. Liefde is leven en leven is een polygamie.