ISLAM: onbegrepen, zwart gemaakt & veroordeelt

Anissa21 20 jan 2016

Ze zitten er vrijwel elke dag, die groep vrouwen met hun gecoiffeerde haren, opgemaakte gezichten en- is dat niet de jurk die ik gisteravond bij de H&M besteld heb? Hij is leuker dan ik gedacht had. Ik zit in de keuken naar ze te kijken als er wéér een bal in de tuin wordt geschopt door een van die kleine herrieschoppers in de straat. Laatst vond een van hen het grappig mijn mooie Afrikaantjes overhoop te trappen toen hij over de schutting klom. Nou mooi niet dit keer, “Terug!” roep ik “En zonder bal! Ga maar eerst even aanbellen en je excuses aanbieden.” Hé, iemand moet ze manieren leren, toch?

Mijn dochter van 10 komt thuis. Ze draagt een hoofddoek. Dat vindt mijn overbuurvrouw niet zo fijn. Ze vindt het maar een teken van seksualisering en is bang dat ik haar weggeef aan een oude vent. Ja, ik weet wat je denkt; ze heeft weer een glas te veel achter over geslagen. Ik heb een poging gewaagd de waarde van een hoofddoek uit te leggen en dat uithuwelijken een cultureel iets is – zeker geen islam. Als een oude vent mijn dochter benaderd ga ik de politie bellen. Maar wie luistert er nou naar een (vrijwillig) bedekte vrouw? Je weet wel een van die vrouwen in die lange gewaden. Precies, niemand.

Soms staren mensen naar mij en ik weet dat ze vol vragen zitten. Joh, stap gewoon naar mij toe en vraag het: “Waarom kleed jij jezelf zo en wil je geen mooie highlights?” Nou beste vriend of vriendin, laat ik je even blij maken, ik heb een mooi ombré maar dat hoef jij niet te zien.

Maar goed even weer terug naar die overbuurvrouw, ze maakte een foto van mij met een stel andere vrouwen en postte die op Twitter. Ze had het fatsoen niet eens te vragen: “Dames! Goede morgen, vinden jullie het erg als ik even een foto maak van jullie en die online zet?” I know! Schandalig! Het was niet eens zo een leuke foto.

Ze begon ook over dat wij – de moslims – onze kinderen indoctrineren. Een kind in elke gezin neemt verschillende normen, waarden en opvattingen mee. Dit heet opvoeding. Als mijn kind een moslim wil zijn zoals niet-geschetst op de buis, hoor je mij niet klagen. Waar ik ziek van word in deze maatschappij zijn de gehandhaafde misvattingen en vooroordelen. Doe daar maar eens wat aan.

In reactie op: Islam: ISLAM: INDOCTRINATIE, PEDOFILIE EN STRAFBAAR