het spijt me

ippe galama 25 jan 2016

Soms slaap ik slecht. Ondertussen ben ik er gelukkig achter hoe dat komt. Het heeft te maken met drukte in mijn hoofd. Dingen die ik nog moet doen of, erger nog, opgekropte ergernissen van de dag. Dus bij deze: Het spijt me, maar ik erger mij soms aan dingen waar ik mij niet aan zou mogen ergeren.

Zoals mensen die in het openbaar dansen terwijl ze naar muziek luisteren. Fijn dat je een lekker nummer hebt gevonden hoor en van een beetje meebewegen wordt ik echt niet ongemakkelijk. Maar volle bak air-guitar spelen in een drukke metrowagon tijdens te avondspits, dat is niet oké. Het is overigens ook geen goeie plek om je gezang ten gehore te brengen. Dat jij jezelf niet kunt horen omdat je oortjes in hebt maakt het voor jou misschien dragelijk maar wij moeten het gejank wel aanhoren. Lekker thuis je katten mee lastig vallen, niet ons!

Of mensen die zeuren over het feit dat het maandag is. Het is zo vaak maandag, klaag toch niet. Als je maandag zo verschrikkelijk is dan moet je eens werk gaan zoeken wat je WEL leuk vind. Of ga lekker sporten ofzo. Ik ben namelijk gek op maandagen en jou zure gezicht gaat dat niet veranderen. Het feit dat jou maandag stinkt is niet mijn probleem dus bewaar het gejammer maar voor je volgende functioneringsgesprek.

Oh, en vogels! Als ik zes dagen laat thuis ben en dan één dag kan uitslapen dan bepaal ik graag zelf hoe laat ik wakker wordt. Maar omdat er toevallig een of andere rood-borst-rot-toch-op-specht besluit om half zeven ´s morgens mijn slaapkamerraam een beetje extra vast te timmeren gaat dat niet. Daarnaast zijn die “magische” beesten ook nog eens beschermd. Waarom? Omdat we anders met ze alle lekker kunnen uitslapen? Mijn voorstel is een open jachtseizoen; elke morgen tussen 06:00 en 10:00.

Ten slotte is het erg hinderlijk als mensen een slecht handschrift hebben. Van mij hoef je echt niet als een kaligrafie-meester alles op papier te tekenen. Maar kom op, als je het nog geen tien minuten later zelf niet eens meer kunt lezen wat moet ik er dan in godsnaam mee? Dan had je net zo goed een mooie vingerverftekening kunnen maken. Daar haal ik net zo veel informatie uit.

Zo, dat lucht op! Ik ga denk ik maar eens een uurtje liggen. Ik ben kapot.