Drommels, drommels!

Ratfish 28 jan 2016

Heb je zin in een switch? Wordt dan ouder. Een beetje cryptisch misschien, maar wij vinden ‘Neem een kind’ zo 2015. Afijn, sinds ik vader ben let ik meer op voeding, en ook op mijzelf. Wat daarbij opvalt is dat 1: er in veel producten veel suiker zit, en 2: producten voor kinderen helemaal niet zo gezond zijn. Geen nieuws natuurlijk, maar we moeten er wel wat mee. Deze vader kookt nog steeds apart voor zijn zevenjarige, al was het maar omdat zij vlees, groenten en pasta liever apart eet, en paps met een smaakje. ‘Eten wat de pot schaft’, dicteert moeder, maar goed: in een column onder pseudoniem mag je de waarheid liegen.

Ondertussen klets ik maar raak over mijn dagelijkse wederwaardigheden, maar wat ik eigenlijk wil zeggen is: koop geen producten speciaal voor kinderen. Van de bekende sapjes stuiteren ze nog meer dan Spongebob na een marathonuitzending, en in de 5-12 tandpasta van het bekendste merk zit meer chloor dan een gemiddeld zwemparadijs kan verstouwen.
Koop en kook gezond, maar op maat van je kind. Duw ze geen bittere vruchten of spruiten door de strot; dan hoef je ze ook minder te ‘belonen’ met Vet, Zout en Zoet. Een ouder is een clown én een acrobaat, en geen dom boefje.