Wij vrouwen

Marlies78 26 nov 2015

Wij, vrouwen, praten daar niet over. Alleen in de beslotenheid van een anoniem forum. Of met onze man/vriend/vrouw/vriendin of zaaddonor misschien. Als we het zijn mag iedereen het weten, maar ook dan hebben we het niet over onze onzekerheden, onze twijfels en onze angsten. Het moet tenslotte een feestje zijn, zwanger zijn van je eerste, tweede of misschien wel zesde spruit.

Maar wat aan dat feestje vooraf gaat, lijkt meer op een project. Het begint met de beslissing of we wel of niet een kindje willen. En bij sommigen gaat het dan ook nog om de vraag met wie en hoe je dat kindje wilt maken. Eenmaal die fase voorbij volgt een soort van business analyse (voor de projectmanagers onder ons geen onbekend begrip): hoe bereken ik mijn cyclus lengte, wanneer is mijn eisprong, wanneer moeten we dan seks hebben en hoe groot is dan de kans dat ik daadwerkelijk zwanger raak? Allemaal vragen waar wij vrouwen een beroep doen op dat anonieme forum. Hulp zoekend bij onze ervaringsdeskundige lotgenoten. Hoe goed kennen we ons zelf nu eigenlijk?

Eenmaal op dat forum ingeschreven, vol goede moed, belanden we in een wervelwind van termen, weetjes, en vooral nog meer onzekerheden. Want wie weet wat een NOD is, of 4dpo? Is granaatappelsap nou wel of niet bevorderend voor de gewenste zwangerschap en hoe lang leeft sperma eigenlijk?

Na een grondige analyse van alle do’s en dont’s banen we ons een weg naar de dichtstbijzijnde drogist of apotheek. De adviezen van het forum in de wind slaand, kopen we zoveel mogelijk verschillende ovulatietesten en misschien in al ons enthousiasme zelfs een zwangerschapstest. Want je weet maar nooit….We doen nog een rondje langs het vitamineschap en keren vervolgens huiswaarts om alle gebruiksaanwijzingen uit het hoofd te leren. De farmaceutische industrie kan weer trots op ons zijn.

In al onze ijverigheid testen we er dagelijks op los en delen dit met onze lotgenoten op het forum. Ook onze kwaaltjes laten we niet onbesproken. Krampen, misselijkheid, vermoeidheid, alles passeert de revue. En dan komt het grote moment, je mag eindelijk die zo gewilde zwangerschapstest uit de verpakking halen. Een positieve uitkomst van de test slaat direct om in gevoelens van verbazing, blijdschap en angst voor het onbekende, die we ook weer graag delen op het forum. Maar onze lotgenoten steunen ons ook in de negatieve testuitslagen, medische malle molens en het grote taboe: miskramen.

Voor al mijn wel of niet zwangere lotgenoten: dank je wel!