Hoofd, Hart en Ballen

Situaties vernieuwen, sociale ankers bewegen, een huis en baan zijn niet meer voor iedereen vanzelfsprekend en intermenselijke contacten gaan steeds vaker online. Om als mens bestand te zijn tegen veranderingen en stress van buiten, moet het van binnen goed blijven draaien.
Ik ben ervan overtuigd dat het welzijn van eenieder van ons, gelijk een ketting, wordt aangedreven door drie innerlijke ‘tandwielen’ te weten: Hoofd, Hart en Ballen.

Volgens mijn theorie zijn Rede(hoofd), Liefde(hart) en Lef(ballen) de aandrijvers van de ‘geluks-ketting’ en wanneer die soepel loopt voelen we ons goed.
“Wat je graag doet, doe je goed. En wat je goed doet, doe je graag”,
Als mensen de werkzaamheden kunnen en mogen uitvoeren die ze graag doen, dan komt het eigen talent in de hoogste versnelling. Met als gevolg plezier, zelfvertrouwen en innovaties, niet alleen bij het werken maar vaak ook bij het vervullen van de overige (dagelijkse-)rollen zoals o.a: klusser, sporter, opvoeder en minnaar.
Mensen bij wie de ketting d’r op ligt weten binnen een organisatie (gezin, familie, buurt, bedrijf, vereniging) de gewenste beweging op gang te brengen en te houden.

Onze samenleving draait dus beter als bij meer mensen de ketting d’r op ligt!

Het bestand met mensen die geen werk meer kunnen of mogen verrichten groeit en versteent van onder af. De toenemende sociaal-economische ongelijkheid pleegt een zware aanslag op de status, erkenning en het zelfrespect van degenen die laag op de sociale (prestatie)ladder terecht komen, met het risico dat de ketting vast loop of eraf.
Niet alleen buiten de arbeidsmarkt vergt het de nodige Rede, Liefde en Lef om positief te blijven bewegen, ook op de dynamische arbeidsmarkt is het essentieel dat de innerlijke aandrijving op vol vermogen blijft draaien.
Organiseren, Delegeren, Presteren, Samenwerken, Verbinden, Motiveren, Solliciteren, Enthousiasmeren, Excelleren, zomaar enkele (werk-)woorden die we bijna dagelijks tegenkomen. Om deze woorden te kunnen omzetten in daden is het noodzakelijk dat er tijd en aandacht wordt besteed aan zorgvuldig onderhoud van het aandrijfmechanisme.

Vanuit O2-Men (O2 = zuurstof) heb ik het beproefde Vitaliseringsprogramma:‘Hoofd, Hart en Ballen” gemaakt, zodat het voor iedereen duidelijk is dat we allemaal over een eigen ‘energiecentrale’ beschikken die zelfstandig kan functioneren, ook zonder pillen en therapieën.