82.7%

Antonie Niessen 10 nov 2015

We kunnen er niet omheen, de bevolking heeft gesproken. Het laatste onderzoek (RTL) naar het uiterlijk van Zwarte Piet laat duidelijk zien dat 82.7% niets ziet in een aanpassing van onze kindervriend. Een piepkleine minderheid van 12.5% wil dit wel en 4.8% heeft geen mening. Om in verkiezingstermen te blijven : Zwarte Piet is met overgrote meerderheid herkozen. Ik durf zelfs te stellen dat dit een “Noord-Koreaanse” uitslag is. Kim-Jong Piet blijft zwart. Zwart als roet. De kleuren geel, groen, rood, wit en paars kunnen in de prullenbak. Dit nieuws is bij linksch en extreem-linksch ingeslagen als een bom en heeft een bijl gelegd aan de wortels van hun politiek correcte dictatuur.

Ondanks alle discussie en ondanks de anti-lobby van de BV Fatsoensrakkerij verandert er weinig aan Zwarte Piet. Het AD maakte in oktober een rondje langs 262 gemeenten en in 86% van die gemeenten blijft onze Pieterman zwart/bruin. Hier en daar wordt een aanpassing gedaan door de gouden oorringen weg te halen, maar daar blijft het ook bij. De meeste woordvoerders vinden het verwijt racisme onzin. Marc Giling van het Sint- en Pietengilde is niet verrast door deze uitkomsten en zegt dat de meanstream-media al veel langer een vertekend beeld schetsen. Een dagelijks voorkomend verschijnsel binnen onze schijndemocratie.

Overigens hoeven we niet bang te zijn dat er jihadstrijders tussen de Zwarte Pieten zitten. Volgens de inlichtingendienst AIVD, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Dienst Zwarte Piet Moet Blijven zullen er geen IS Pieten aanmeren op de stoomboot. Nationaal coördinator Dick Schoof heeft geen enkele aanwijzing dat er foute Pieten richting Nederland trekken en dat moet toch een hele geruststelling zijn. Bibi van Ginkel, terrorisme-expert van Clingendael, noemt de aannames van politici dat er IS strijders tussen de Zwarte Pieten zitten zelfs ‘absurd’. Ze noemt het “enkel interessant uit politieke overwegingen. Puur om angst te creëren.’’ Laat ik het koppelen van Zwarte Piet aan racisme nou absurd vinden.