Wat de fuck is er met Metro gebeurd?

GoldmanSchrijft 9 okt 2015 / 21:05 uur

Afgelopen week mocht ik weer een keer met de trein. En dat is niet leuk, maar de gratis kranten wel! Ik heb tijdens mijn studietijd Metro en Sits zien opkomen. Ze hebben de grote dagbladen mooi te kakken gezet en een hoop reclame-inkomsten gekost. Maar ik ben me rot geschrokken. Metro is het journalistieke equivalent van een Kruidvat-folder geworden.

De voorpagina kopt “Deze 8 types op kantoor vermijd je ’t liefst.” DE VOORPAGINA! Daaronder “Laat hier jouw vrolijke boodschap achter voor de volgende lezer van Metro en post een foto op social media met #happylines.” Wat is dit? Een schoolkrant? Verder twee veel te grote foto’s (baas Air France met gescheurd hemd en voetballer die kijkt alsof hij aan het poepen is), twee advertenties en verschillende lettertypes in verschillende groottes. Treurnis.

Ik sla de Metro verbouwereerd open. Op pagina twee: “Deze woorden draagt Van Dale ten Grave.” Ik begin me af te vragen of ik niet stiekem een weekbrief van een bejaardentehuis aan het lezen ben. Misschien komt het door het stripje dat boven dit artikel is geplaatst (stripje, haha) of door de twitterberichten van lezers. Wacht… Twitterberichten van lezers? Waar de fok is het nieuws gebleven? Waar zijn de journalisten gebleven?

Op pagina drie. Een beetje nieuws, een halve pagina advertentie en een blokje over “pareltjes in het kader van Nationale Kringloopdag.” Nooit geweten dat wij een Nationale Kringloopdag hadden. Ook nooit geweten dat je dan foto’s van ouwe zooi kon maken en dat Metro die dan publiceert. Soms schaam ik mij om in dit verwende, truttige schijtland te wonen. Dit was zo’n moment.

Pagina vier. Daar is dan eindelijk het artikel of, nou ja, het stukje over types op kantoor. Zou @Anne-Fleur trots zijn op dit schrijfseltje? Misschien wel als ze had gezien dat Jeroen Overbeek dit wereldnieuws klakkeloos kopieerde in het NOS journaal in de rubriek Mediaoverzicht. Wat de fuck is er gebeurd met Metro? Wat de hel is er überhaupt gebeurd met het nieuws in Nederland?

Op de rest van de krant ga ik hier maar niet meer in, want anders wordt deze column langer dan 400 woorden en dan loop ik mijn kans om in Metro te komen mis. Geloof me maar op mijn woord; het werd niet beter. Kennelijk is Metro niet meer wat het geweest is. En shame on you NOS! Fuckers. Geef ons het nieuws terug!

Reageer op artikel:
Wat de fuck is er met Metro gebeurd?
Sluiten