Oranje is zo slecht, nu winnen we het EK!

Jelle Versteeg 7 okt 2015

Het EK staat voor de deur. Of nou ja, bijna dan. Volgend jaar, lekker dichtbij in ons vakantieland Frankrijk. Ik vraag me af of ik vaker die wuppie muts of die wuppie sjaal zal gaan dragen. Ach we zien het wel, in de zomer van 2016!

Ik weet nog goed dat ik stond te springen in de woonkamer bij het verslaan van Spanje op het afgelopen WK. Het kratje bier ging nog sneller leeg dan dat ik erover deed om hem te kopen in de supermarkt. In Nederland was het vertrouwen zo laag dat we voor elke goal van Oranje in ons dorp een gratis biertje kregen in de kroeg. Ik besloot een keertje thuis te kijken… Heb ik weer, krijgen we meer dan een liter gratis, zit je met je eigen krat op schoot…

Heerlijk pessimistisch babbelen over een snelle uitschakeling van Oranje. Een systeem wat 17 miljoen bondcoaches niet vertrouwden tot de eerste groepswedstrijd en een coach waar men meer om lacht dan serieus neemt. Ja ja, Nederland zou het gaan maken daar in Brazilië… Vergeet ik nog te vermelden dat het te warm zou zijn in Brazilië. Hadden we trouwens ook last van in Zuid-Afrika, maar dat geheel ter zijde.

Ondertussen vind ik mijn vlaggetjes stift voor het rood-wit-blauw op de wangen en een verdwaalde verzameling voetbalplaatjes uit de chips van vroeger. Nederland is er weer bij volgend jaar en dat gaan we vieren ook. Telkens opnieuw heeft niemand er vertrouwen in en juist dan weet het Nederlands Elftal te verrassen. Van Basten versloeg Italië, Frankrijk en Roemenië. Van Marwijk bereikte de finale en Van Gaal werd derde van de wereld.

Het laatste stapje wordt gezet in 2016, nu winnen we het EK, maar tot die tijd voeg ik me bij de rest van Nederland en roepen we hard dat Oranje zo slecht is!