Dat moeten mannen met baarden zijn

Rensation 9 okt 2015 / 15:05 uur

Ik als baard bezittende man weet wat mannelijkheid inhoud. Mannen zonder baarden zijn geen mannen. Vroeger had iedere man een baard, en hij was er trots op! In de tijd van de Franken en Germanen werd je geschoren als je een oorlog verloren had. Je werd uitgelachen en er werd schande over je gesproken. In het Macaronisch tijdperk werd een baard gezien als wijsheid. Het gaf dus een lekkere ‘Schwung’ aan het dagelijks leven.

Andere mensen zeggen dat een baard niet meer van deze tijd is. Het is ’onhygiënisch’ en ziet er ‘onverzorgd’ uit. Ik zeep altijd gewoon lekker mijn baard in. Waarom zouden baarden niet meer mogen? Het is toch mode? In elk blad met mannelijke modellen zie je de baardjes terug komen. Het is stoer, scheelt scheer tijd en houd je warm in de koude dagen. Kijk maar naar bekende acteurs. Ze zouden juist moeten dienen als opinie leiders. Of zou het zo zijn dat mannen het niet snappen? Heeft het een sociaal-cultureel betekenis? Of dat ze geen baard kunnen groeien? De weinigen die respect hebben voor baarden zijn van mening dat een baard kracht uitstraalt. Wie kent niet de spreekwoordelijke liedtekst ’’al die willen te kaap ‘ren varen, dat moeten mannen met baarden zijn”. Jan, Piert, Joris en Corneel snappen het wel.

Natuurlijk is het nooit te laat om je te wenden naar de mannelijke zijde van het universum. Niemand houdt je tegen. Ik zeg laat groeien die haardos en bevrijd de wereld van de koude wangen generatie! En hierbij richt ik me even tot de Koning van ons land, Willem-Alexander. Hoe vet zou het zijn als we een koning hadden met een reusachtige baard!? Vraag je naar mijn mening over baarden? Dan heb je vast mijn column niet gelezen.

Mannen, succes!

Reageer op artikel:
Dat moeten mannen met baarden zijn
Sluiten