Welke keuze moet ik maken?

What do you mean?

When you nod your head yes
But you wanna say no
When you don’t want me to move
But you tell me to go
What do you mean?

Justin Bieber zingt wat vele mannen en jongens onder ons zullen denken. Bij ons vrouwen gebeurt het nogal eens dat we niet weten wat we willen. Keuzes maken zijn namelijk moeilijk voor ons, want wat zijn de gevolgen als we dit kiezen? Maken we wel de goede keuze?
Dit begint natuurlijk bij de beruchte kledingkast, dat ding puilt uit. Daardoor word de keuze welk shirtje we aan moeten doen alleen maar moeilijker. We leven in een wereld waar naar mijn mening te veel keuzes zijn. Hoe meer keus je hebt, hoe moeilijker je kan beslissen. Want je weet dat als je een keuze maakt kan je het verkeerde kiezen en vaak kan je de tijd niet terugspoelen om toch nog voor optie B te gaan.

Dus we kiezen (maken we toch nog een soort van keuze!) ervoor om niks te beslissen en blijven een beetje zweven tussen de keuzes. Als we maar lang genoeg geen keuze maken word er vanzelf wel voor ons gekozen. En is dat wat we willen ?

Zal ik toch op date gaan met die jongen of niet ? Als je lang genoeg geen keuze maakt zal de jongen waarschijnlijk afhaken.

Die ene designerbroek is nu in de aanbieding maar nog steeds wel duur? Als je lang genoeg wacht is de broek vanzelf wel uitverkocht en dan heb je spijt.

Een andere reden waarom we vaak niet keuzes kunnen maken is omdat we streven naar dat het er naar het ideaalbeeld / het perfecte.
Maar bestaat het ideaalbeeld wel ? Je kan blijven wachten op de perfecte echtgenoot, maar aan het einde van de rit blijkt dat de vrouw/man die je hebt laten staan omdat je dacht dat er perfectere echtgenoten bestonden, toch wel het dichste in de beurt kwam van perfect.
Vaak is het zo dat je eerste ingeving de beste is, maar wat als ik voor deze oplossing zou gaan?.
Dat gaat dan betekenen dat ik veel te vaak met pizza uit de supermarkt terug zal komen, en dat er nog meer kleren in mijn kast komen te hangen. (Wat de keuze dus alleen maar moeilijker gaat maken, help!).

De oplossing voor het probleem; ‘niet kunnen kiezen’ heb ik dan ook niet voor je. Ik kan namelijk zelf ook niet kiezen. En voor nu zullen de mensen om me heen zich daar maar bij neer moeten leggen. En dan laat ik mijn vrienden en vriend lekker kiezen welk shirtje ik aan moet en waar we uit eten gaan. Als ik denk een betere keuze te kunnen maken dan hoor je me wel weer.