Wat als we Willem-Alexander nu ‘ns lieten regeren?

pavke.nl 14 sep 2015

Het lijkt misschien een vreemd voorstel om onze Koning weer regeringsbevoegdheid toe te kennen en ons land te laten besturen. Maar eigenlijk biedt het alleen maar voordelen. Om te beginnen is Willem-Alexander de enige persoon in ons land die daadwerkelijk is opgeleid voor de functie van staatshoofd. Hij is dus voor zijn taak berekend. Hij wordt bovendien breed gedragen door Nederlanders van alle gezindten en is daarmee niet alleen een verbindende factor, maar heeft ook het mandaat van een meerderheid van de Nederlandse bevolking. Welke politicus kan dat van zichzelf zeggen?!

Internationaal geniet onze Koning veel aanzien, veel meer dan onze ministers en minister-president. Dit betekent onder meer een verbetering van onze internationale betrekkingen en handelspositie en daarmee een positieve impuls voor onze economie.

Parlement en deelname aan europarlement worden opgeheven, waarmee alle politieke gekonkel meteen is opgeruimd. We stappen uit de EU en EMU. Onze staatsvorm wordt dan weer een soeverein koninkrijk. Scheelt bakken met geld en gedoe! Ter vervanging van het parlement worden er volksraadplegingen gehouden over alle belangrijke zaken. Dit wordt in de Grondwet verankerd. Er wordt een Ministerie van Voorlichting geïnstalleerd, met als taak om de bevolking van alle benodigde informatie te voorzien om weloverwogen keuzes te maken. Bij elke nieuw referendum zullen door dit ministerie via de media alle voor- en tegenargumenten worden gecommuniceerd. Deelname aan de referenda is verplicht, uitkomsten zijn bindend. Hiermee wordt het democratisch gehalte van ons land gewaarborgd.

Willem-Alexander acht ik zeer wel in staat om zich met goede adviseurs te omgeven. De ministeries blijven gehandhaafd, met dien verstande dat alle topambtenaren worden ontslagen en er een sollicitatieprocedure wordt gestart voor hun functies, waarop iedereen kan solliciteren. Een door de Koning ingestelde commissie zal de kandidaten selecteren en benoemen. Op die manier worden ook de ministeries opgeschoond.

Geef mij maar een verlicht despoot als Willem-Alexander, waarvan ik zeker weet dat hij zich zal laten leiden door zijn geweten en de belangen en het welzijn van zijn volk en de Staat der Nederlanden. Hieraan heeft hij bij zijn installatie als Koning trouw gezworen en het was duidelijk zichtbaar dat dit voor hem ook echt iets betekende. Dit in tegenstelling tot de huidige kabinetsleden en minister-president, van wie de woorden en beloften bewezen onbetrouwbaar zijn!