Open brief aan Minister Schultz van Haegen

Alexander D 7 sep 2015

De monopolist Trans Link Systems B.V. is weer in opspraak. Na eerder al de niet uitgecheckte reizen, blijkt nu ook dat er miljoenen verdiend gaan worden doordat het geld van verlopen kaarten in veel gevallen niet zal worden teruggevraagd.

Maar hoe kan een bedrijf dat totaal geen concurrentie hoeft te dulden zoveel melk in de pap te brokkelen hebben? Als OV-kaarthouder dien je respectievelijk 10 of 20 euro aan saldo te hebben, naast de tientallen euro’s die er verder nog op staan. Deze euro’s staan ergens op een rekening van Trans Link, een fijne bedrijfskapitaal voor welk bedrijf dan ook.

Reizigers hebben maar bar weinig inspraak in de bedrijfsvoering van Trans Link, een B.V.’tje dat net als veel andere B.V.’s failliet kan gaan. Zeker als blijkt dat ze het geld van de reizigers gebruiken voor andere bedrijfsactiviteiten. Of wanneer er een concurrent wordt toegelaten waardoor een groot deel van "hun" kapitaal zal moeten worden terugbetaald, hoe omslachtig mogelijk zij dit ook zullen maken.

Ik zou graag van Minister Schultz van Haegen willen weten wat ze gaat doen aan deze tikkende tijdbom.

Alexander

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Open brief aan Minister Schultz van Haegen
Sluiten