De boom in

Huisman 7 sep 2015

Eén vd fijne dingen van met het gezin op vakantie gaan is dat je écht tijd hebt voor elkaar.Als dan ook nog de wifi op de camping slecht is, heeft dat een positieve invloed op de gezinsbuilding.Afgelopen vakantie hebben we mede daardoor veel spelletjes gedaan,gewandeld en veel uitstapjes gemaakt.We vermaakten ons prima met ‘n middagje rodelen,het bezoeken van ‘n edelsteenslijperij en met het lopen van een blotevoetenpad. Wereldvreemd als ik in sommige dingen ben, stond ik er wel van te kijken dat het de bedoeling is dat je écht op blote voeten loopt tijdens zo’n wandeling. Het is misschien maar goed dat we niet eerst het blotekontenpad gekozen hadden, hoewel de temperatuur er wel ideaal voor was.
Een activiteit waar mijn vrouw en ik wat minder warm voor lopen is het bezoeken van een klimpark. Dan ga ik nog liever een middagje naar de huishoudbeurs of desnoods naar een woningboulevard op 2de paasdag. Wij zijn niet bepaald de moedige Tarzan en Jane die soepel door hoge bomen zwieren.Het vervelende voor ons is dat onze kinderen wel dol zijn op dit soort outdoor belevingsparken.Die kunnen voor hen niet hoog en uitdagend genoeg zijn.Deze hoge-bomen-parken zijn booming business en schieten als paddenstoelen uit de grond. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat vlakbij onze camping ook een park te vinden was.Ik zweeg wijselijk over dit eventuele uitje.Bang als ik was om als moedige huisvader mijn zoon te moeten begeleiden door de diverse spectaculaire parcoursen. De opluchting was groot toen de campingbaas vertelde dat onze kinderen in dit park zelfstandig de hoogte in mochten. Dat betekende voor onze kinderen die middag geen blok aan hun been. Bovendien had ik nu de luxe om vanaf een terrasje met een goed glas bier toe te kijken hoe sommige andere ouders minder gelukkig waren. De meeste vaders en moeders gingen overigens zonder te blikken of blozen mee naar boven en hadden er ogenschijnlijk zelfs lol in. Er waren echter ook ouders die zichtbaar minder happy waren. Zo riep een doodongelukkige moeder, die op 30 meter hoogte stond te trillen op een schommelde boomstam, tegen haar lachende pubers: “Jullie kunnen de boom in met je klimpark,ik doe dit nóóit meer!” Het was een leuke vakantie met lekker en iets te veel eten en drinken Bij thuiskomst dacht ik dan ook even dat mijn bril gekrompen was. Voor de zekerheid ben ik op de weegschaal gaan staan en nam me meteen voor wat meer te bewegen. Anders mag ik volgend jaar het dikkekoppenpad lopen of kan ik de boom in.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De boom in
Sluiten