Ik ben een mens met een mening

Joyce de Volder 25 sep 2015

Is het dan echt zo erg? Is het dan toch echt niet de bedoeling dat ik mezelf ben? Mag ik iets niet vinden, omdat andere het er niet mee eens zijn. Ik ben er wel klaar mee. Iedereen heeft een mening en dat mag ook best uitgesproken worden of ja, dat is mijn mening.

Steeds vaker twijfel ik of ik wel moet zeggen wat ik vind. Overal heeft iedereen wel commentaar op, maar is dat nodig dan? Wat is een wereld zonder een eigen mening? Waarschijnlijk vindt iedereen het fijn om te vinden wat hij/zij vindt zonder daar altijd maar commentaar op te krijgen van andere.

Mensen hebben tegenwoordig vaak geen geloof, maar dat betekent niet dat zij geen geloven accepteren. Wanneer ze een grap maken over een geloof hebben mensen al vaak een vooroordeel. Nee, ze zijn niet meteen racisten omdat ze niet gelovig zijn, of af en toe eens een grapje maken.

Op school zijn er ook genoeg mensen die niet zichzelf kunnen zijn, omdat ze niet geaccepteerd worden. Gelukkig weten de meeste er goed met om te gaan, maar waarom mogen mensen tegenwoordig geen andere hobby’s hebben of een net andere kledingstijl? Laat iedereen toch in zijn eigenwaarde en laat iedereen zijn wie hij is.

Wat zou de wereld mooi zijn als iedereen zichzelf is en dat ook mag zijn. Accepteer de mening van een ander en accepteer dat niet iedereen hetzelfde is. Je hoeft niet met iedereen om te gaan, maar elkaar behandelen met respect is een kleine moeite.