De knuffelfotograaf

Gerard50 25 sep 2015

Ferry de Kok moet zich een krul in zijn lul hebben gelachen toen het OM hem vroeg om een foto van Volkert van der Graaf te willen nemen. Alsof hij de enigste fotograaf met een vertrouwelijke reputatie zou zijn. Notabene een persoon, die een moordaanslag overleefde en wiens naam al jarenlang opdook in onderzoeken van de Nederlandse Justitie. Iemand die in een adem genoemd werd met de topcrimineel Mink Kok en John Mieremet, maar die zich nu als paparazzi-fotograaf manifesteert.

Het is maf te noemen, dat niemand binnen het OM over die keuze is gevallen hetgeen alleen maar tekenend is voor degene die dit plan hebben bedacht. Overheidsdienaren met het verstand van een kanariepiet. Misschien kunnen diezelfde bedenkers hun kennis uitwisselen met de Colombiaanse president door voor te stellen om het Nederlandse lid van de FARC, Tanja Nijmeijer, verantwoordelijk te maken voor de werkeloosheidsproblematiek die onder de FARC-leden zal gaan vallen. Ze kunnen te werk gesteld worden als reisleider door de Colombiaanse jungle. Of als beveiligers in de achterstandswijken.

Nog gekker is het, dat Ferry een geheime verklaring heeft moeten ondertekenen. Iedereen weet hoe het met geheime verklaringen vergaat. Recent nog met het onderzoek van de MH-17 of de bonnetjesaffaire van ons nationale grobbekuiken, Ivo Opstelten. Met het schaamrood op de kaken moeten politici steeds weer bekennen, dat er iets uitgelekt is. Het plan met Volkert was daarom ook gedoemd om te mislukken want de partijen waarmee OM zaken deed, waren niet bepaald de juiste ingrediënten om een goeie maaltijd te bereiden. Los van de advocaat overigens, die de zaken nog in goede banen probeerde te leiden, maar toen de beerput eenmaal open ging, was hij er als de kippen bij om als eerste te schreeuwen dat de verantwoordelijke minister de Kamer verkeerd had ingelicht. Een beetje wrang want misschien had diezelfde advocaat er ook voor kunnen waken, dat zijn cliënt niet bij dit opzetje werd betrokken. Hij kende tenslotte de uitspraak van de rechter en hij zou dus de belangen van zijn cliënt moeten bewaken. Nu dreigt diezelfde cliënt weer achter de bouten te gaan.

De winnaar in deze affaire zal Ferry de Kok zijn. Hij heeft gescoord met zijn foto, zijn geheime verklaring tot de prullenbak verwezen, de nodige poen opgestreken en het OM een pootje gelicht. Misschien wordt Ferry nu wel de eerste knuffelfotograaf. Lijkt me leuk, staat er eens een ander op de loer.