VN ; Zwarte Pieter boter op het hoofd !

Zwarte Piet een culturele diversiteit ?
De figuur van Zwarte Piet is een uiting van racisme die bestreden moet worden via het onderwijs. De traditie is achterhaald. Dat concludeert de VN-werkgroep voor Mensen van Afrikaanse Afkomst op een persconferentie in Den Haag. Prof. Shepherd, sociaal historicus aan de Universiteit van West-Indië op Jamaica, was ‘verrast’ over het gebrek aan kennis bij de Nederlanders over het eigen slavernijverleden. Maar deze mening wordt zeker niet gedeeld, want vele Nederlanders vinden dit een traditie die voor veel mensen van grote waarde is, en bovendien relatief onschuldig is. Het felle verzet tegen de zogenaamde Pieten discriminatie vind ik dan ook terecht. De Pietendiscussie gaat over een relatief onbelangrijke kwestie, en er wordt veel moeite gedaan om iets “recht te breien” waar nooit iets mis mee was.
Bovendien heeft Mevrouw Prof. Shephard heeft zelf ook Zwarte Pieten schmink op haar hoofd, want in haar land van herkomst is ook nog veel te verbeteren; zie ook ; http://www.theguardian.com/world/2012/oct/26/jamaica-gay-rights-homopho… Jamaica is overigens het land waar ze vandaan komt.
Overigens wordt ook het Perzisch nieuwsjaarfeest, zeg maar het equivalent van onze Zwarte Piet, aangekondigd door iemand met rode lippen, malle muts en bovendien ook nog zwart geschminkt , en zonder weerstand of kritiek van de Working Group of Experts on People of African Descent, waar mevrouw Shepherd voorzitter van is . De VN zegt, dat dit nu juist een feestje is, dat aan de culturele diversiteit bijdraagt.
Het boek Deuteronomium 25:13-16 zegt met zoveel woorden; ‘Meet niet met twee maten’ en dit geldt zeker voor mevrouw Prof Shephard in casu de VN.
Ton Wurtz