De buitenvrouw

Antonie Niessen 14 aug 2015

Gerard (48) en Jannie (46) hadden het goed voor elkaar. Beide een goede baan, een mooi huis op een behoorlijke lap grond en een prachtige dochter van 24 jaar. Joyce had haar studie rechten binnen een poep en een scheet afgerond en werkte al een aantal jaren bij parfumerie Douglas voor wat extra geld.

Joyce wilde meer zingeving in haar leven en kwam op het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen. Iets met weeskinderen en via via kwam ze in contact met een stichting die enkele projecten leidt in Malawi. Paps en mams waren niet wild enthousiast, maar hadden alle vertrouwen in hun oogappeltje. Na een periode van voorbereiding vertrok ze richting Afrika voor een periode van 3 maanden. Gerard en Jannie hadden zich inmiddels verzoend met het idee en waren super trots op hun meisje. De stichting waar Joyce voor ging werken bestond uit vriendelijke en gemotiveerde mensen en zij hadden alle twijfels bij mama en papa weggenomen.

Er was bijna dagelijks contact via skype en Joyce was lyrisch over haar nieuwe baan. De luxe die ze thuis gewend was miste ze niet en vol trots liet ze de beelden zien van haar onderkomen in de rimboe. Ze deelde haar woonplek met een meisje uit België en daar kon ze het prima mee vinden. Haar nieuwe vriendin heette Kim en zij zou haar meteen een beetje introduceren binnen de gemeenschap. Na een week of vier vertelde Joyce terloops dat ze een leuke jongen had leren kennen en dat ze hem de volgende dag via skype zou voorstellen.

Die dag herinneren Gerard en Jannie zich nog als de dag van gisteren. Om precies 8 uur ‘s avonds verscheen Joyce op de skype en naast haar zat haar nieuwe grote liefde : Anthony. Deze flinke donkere jongeman stelde zich in gebrekkig Engels voor en buiten beeld trok Gerard spierwit weg. Moeder Jannie keek naar haar dochter en naar Anthony en kreeg pijn in haar eigen schaamstreek. Een paar jaar geleden had ze een moeder/dochter gesprekje gevoerd met haar kind en daarin had Joyce haar opgebiecht dat ze van groot geschapen hield. Kijkend naar deze jongeman was dit het eerste dat in haar opkwam. Volgens Joyce voldeed hij aan alle eisen en bij die opmerking gaf ze een knipoog aan haar moeder.

We zijn nu 7 jaar verder en Joyce is na een turbulent huwelijk teruggekeerd naar Nederland. Twee kinderen rijker en een illusie armer. Geen huis, geen baan en een gebroken hart. Manlief had namelijk één grote hobby : vrouwen zwanger maken. Volgens het gerucht had mijnheer nog minimaal 30 andere kinderen rondlopen.