Waar komen die mooie meiden vandaan?

jelle4388 24 jun 2015

Zit je dan, in de metro richting school. Op de vroege ochtend, met je slaapkop. Het liefst wil je terug naar bed, maar we moeten nog een kwartier in de metro zitten.
Tegenover mij zit een mooi meisje. Mooi bruin haar, prachtig gezicht, strakke zwarte broek, zo een lange zwarte jas en om het af te maken een vintage katoenen tas.
Waar komen die meiden vandaan? Die meiden met zo’n outfit en altijd strakke lippenstift. Ze zien er altijd perfect uit. Nooit zie ik er een die er lelijk uit ziet.
Ze zien er allemaal, echt allemaal prachtig uit!

Een vriend van me noemt het ook de ”ik studeer in Amsterdam”-starterpack. Meiden met zo’n outfit en altijd een katoenen tas. Het klopt ook, want van dat soort meiden zie ik ook alleen in Amsterdam. Zelf kom ik uit Rotterdam en daar heb je dat soort meiden niet. Niet met het outfit wat ik net beschreef.

En elke keer als ik ze zie, denk ik: ”Wauw, als ik maar zo’n meid een keertje mee uit kon vragen…”.
Maar het is moeilijk. Je kent zo’n meid niet en het is al helemaal gek als je midden in de metro spontaan naar haar toeloopt.
Maar meiden houden van spontane dingen, toch? Dus misschien moet ik het maar proberen. Gewoon een keertje aflopen op zo’n mooie meid, met mooi bruin haar, een prachtig gezicht, strakke zwarte broek, donker truitje, een lange zwarte jas, van die zwarte schoenen met dikke zolen en een kantoenen tas.
Misschien lukt het wel, misschien ook niet. Maar ik heb het dan in ieder geval geprobeerd!