NAH, dat zou wel meevallen..

BarbaraBabs 19 jun 2015

Ooit gehoord van NAH? Ik niet voordat ik er mee te maken kreeg. Ik ben het zusje van.. Nooit geweten wat het inhield of wat het met zich zou meebrengen. NAH, dat overkomt je. NAH is de afkorting van Niet-Aangeboren Hersenletsel. Sinds oktober 2013 heb ik een zusje dat na reanimatie zuurstof te kort kwam en nu de rest van haar leven met een NAH mag doen. NAH, dat zou wel meevallen toch? Ze heeft een hartstilstand overleeft en kan nu toch weer gewoon verder?

Nee, niet gewoon. Het meeste is namelijk niet zichtbaar. Constante vermoeidheid, overgevoeligheid voor van alles wat je maar kunt bedenken. Denk je eens in dat je alles om je heen 10x zo hard hoort. Dat zou kunnen bij iemand met NAH. Geheugenstoornissen komen vaker voor. Alles wat je zojuist gezegd heb mag je straks veel vaker gaan herhalen. Emoties die heel erg hoog op kunnen lopen en die je niet tot nauwelijks meer kunt stoppen. De grapjes die je vroeger maakte worden niet meer begrepen. Het sarcasme dat plotseling verdwenen is. De band die alleen wij, jij en ik als zusjes hadden is flink verstoord. Mensen die zeggen dat het allemaal wel mee valt. Zij die niet weten wat er eigenlijk allemaal gaande is. Je enorm onzeker voelen terwijl je voorheen het lachenbekje was. Niet willen praten omdat je niet meer weet waarover je wilde praten. School, iets wat je vooruit hoorde te brengen. Het positieve puntje waar je je aan vast hield liet het afweten. Weg toekomst? Doordeweeks vragen: Hoe was je dag vandaag? Hetzelfde als gisteren, net zo stom als morgen gaat worden. Dit noemen wij Nederland. Het land waar alles kan en mag. Het land waar iedereen gelijk zou mogen zijn. Alleen zodra jij net even ”anders” bent dan is er geen geld, geen zorg, geen school en dan mag je het uitzingen.

Gelukkig weet jij dat jij het kan. Weet jij je vast te houden aan een geloof waar ik het bestaan nog niet vanaf weet. Vecht jij zo hard als dat je kan om je dromen waar je maken en wil je 1 ding. Een ”eigen” winkel. Bloemschikken, dat is alles wat jij wilt. Bloemen maken jou het gelukkigste meisje op deze wereld. Werkte school maar is mee.. Hier wil ik meer voor doen. Help door hier te tekenen en maak NAH anders, maak het haalbaar en bijzonder genoeg! https://petities.nl/petitie/nah-jongeren-normaal-naar-school-mbo Dit kan want waar een wil is, is een weg.