The Bucket List

Don 23 mei 2015

“Start spreadin’ the news, I’m leavin’ today I want to be a part of it New York, New York These vagabond shoes, are longing to stray Right through the very heart of it New York, New York”. Mijn levensdroom, naar New York en dan het liefst met Anja (mijn geweldige vrouw) en Tom (Mijn top zoon) erbij. Ik heb grote vliegangst, maar deze doodsangst zou voor een groot gedeelte kunnen worden geneutraliseerd door samen te gaan. Worden we dan uit het luchtruim geblazen zijn we meteen voor altijd samen en tegelijkertijd dood. We pakken elkaars handen vast, buigen onze hoofden tussen de knieën en “kiss our asses goodbye”.
Op de tweede plaats komt zeker zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke habitat, niet dat dierentuingezeik waar die arme zoogdiertjes gemarteld worden en geconditioneerd om er mee te mogen zwemmen en zelfs wat te eten krijgen.
Op drie staat een bezoek met mijn zoon aan een Amerikaanse Wrestlemania pay per view (Het liefst John Cena tegen Brock Lesnar), natuurlijk gaat Anja mee om te shoppen, anders gaat dat gevoel van samen omhoog, samen omlaag niet door. Ik wil nog een aantal jaartjes leven, Tom gelukkig zien worden, hopelijk opa worden én na Anja sterven, zodat haar het leed van mijn overlijden bespaard blijft.
Ik zou een boek of iets in die aard willen schrijven. Mijn belevenissen doorgeven aan het nageslacht, bepaalde dingen van me afschrijven en voor mijn zoon als ‘n soort van “Legacy” iets achterlaten.
Ik zou heel graag Al Pacino een welverdiende tweede Oscar zien winnen voor zijn dood. Als er iemand voor “The Godfather(s)” nog eentje verdiend zou hebben was hij het zeker geweest. Nederland wereldkampioen voetbal zien worden na drie nederlagen. (Maar dit gaat waarschijnlijk nog een stapje verder dan een bucketlist, want 1214 jaar word ik zeker niet!). Opvallend aan mijn lijst is dat de meeste dingen door anderen moeten worden uitgevoerd. Dingen waar ik geen invloed op heb en dat is natuurlijk niet echt de bedoeling van zo’n lijst. Ik zal die van mij dan ook maar “Fuck-It” list noemen. Laat ik maar een mooie grote bioscoop bouwen. Een grandioze digitale bioscoop (Bill Gates sponsoring) met hooguit drie fantastisch ergonomische topstoelen voor mijn gezinnetje en dan tijdens een marathon avond achter mekaar: “Birdy”, “The Big Chill”, “Breathless”, “Bloodbrothers”, “The Godfather” en “Le Grand Bleu” gaan draaien. Maar samen met mijn twee andere toppers nog zo’n 20 jaartjes samen pakken is zeker oké!