Demente agenten?

rmetroz@123 19 mei 2015

Afgelopen zondag reed ik van Schiphol naar Den Haag. Ik had mijn partner op het vliegtuig naar Engeland gezet. Ze ging naar haar demente moeder.
Ik ben een sukkel. Als er een bord staat met een maximum snelheid hou ik mij daaraan. Staat er 100, dan RIJD ik 100. Maar ik word constant ingehaald door mensen die harder rijden. Die zich van niks een ruk van aantrekken.
Ben ik, twee en zestig aan het dementeren?. Waarom riskeren deze overtreders een bon?
Waar ik ook een hekel aan heb is bumper klevers. Om de haverklap zit er weer zo een idioot in je achteruitkijk spiegel waarbij je dan vermoedt dat hij of zij geen idee heeft van wat er te gebeuren staat als je in een noodsituatie acuut op je rem moet trappen. Je ramt mijn auto. En rijdt je eigen aluminium vriend in gort. Wordt je portemonnee daar blij van? Ik denk van niet, maar ja, daar denken die hersendoden kennelijk niet bij.
Waarom riskeer je een bon van tientallen of een ongeluk dat je duizenden gaat kosten?
Ik kan maar één reden bedenken. Niemand is op de weg die je tegen houdt. Je ziet borden ‘Traject controle’. Nou, kennelijk niet, want anders zouden die klootzakken je niet massaal voorbij racen. Was de oorzaak zondag en dus dat de politie uitslaapt? Nee, want het gebeurt me op alle dagen. Bumperklevers en snelheidsmaniakken. Gemaand dat ze worden door borden, gedonder dat ze veroorzaken door in je spiegel te rijden, het is elke dag raak en het maakt ze geen donder uit.
Dan blijft er maar één reden voor al deze idioten met een rijbewijs begiftigd over. Er is geen echte controle. In het nieuws was al de mededeling dat traject controle niet meer echt wordt gehandhaafd. En vertel me eens, hoe vaak zie je een agent op de snelweg op een motor of in een witte mercedes een overtreder achtervolgen? We vragen toch gewoon om dit gevaarlijke gedrag van onze mede-automobilisten?
Ik snap het niet. Als we de politie onherkenbaar in vermomming de snelweg op zouden laten gaan, dan kunnen ze honderden euro’s per dag aan bekeuringen per agent scoren! En op den duur mijn ongenoegen wegnemen als ik op de snelweg rijd.
Waarom lijkt het alsof de sterke arm van de wet net zo dement is als de moeder van mijn partner die ik net naar Schiphol heb gebracht?