Nieuw ondergoed

Soms heeft mijn wederhelft het idee dat er iets moet, en deze week was dat het aankopen van nieuw ondergoed voor mij. Op zich een goed idee, want ik zelf ben niet echt van het verversen van versleten onderbroeken. Ach, ze kunnen nog wel even mee. Dat is meer mijn lijn van denken. Maar mijn lief regelt het, en dat zelfs zonder mij te dwingen om mee te gaan. Dus nu heb ik een stapel nieuwe onderbroeken.

De maat is goed en dat is aangenaam, al zit het elastiek rond mijn buik wel wat heel erg strak.

Dat laatste was vanmorgen dan ook de reden van alweer een bijzonder begin van de dag. Gisteravond heb ik tijdens het eten koken net een blik of wat bier teveel naar binnen gewerkt, en de koffie daarna vulde het geheel aardig af. Voor het slapen gaan nog een borreltje, dus vanmorgen behalve een droge mond en een behoorlijke dorst ook een goed gevulde blaas die er geen duidelijkheid over liet bestaan wat er na het ontwaken als eerste en vooral heel erg acuut moest gebeuren. Plassen.

Wat er ook gebeurd en welke urgenties de natuur ook duidt: voor ik de slaapkamer verlaat kleed ik me aan. Dus ook deze morgen schiet ik in een shirt, een paar sokken en een spijkerbroek voor ik de gang doorloop naar het toilet. Onderweg trek ik uit de macht der gewoonte nog even mijn riem vast. Zoiets sluipt er na jaren nu eenmaal in.

Plassen is voor mij als man een kwestie van je gulp opendoen, met de duim van mijn linkerhand haak ik achter het elastiek om mijn onderbroek wat opzij en naar beneden te trekken, en vervolgens zorgt de rechterhand voor het richten van het geheel. Dat gaat altijd goed. Ook zoiets sluipt er in na jaren keer op keer hetzelfde doen.

De HEMA verkoopt geen rommel, en naar ik nu weet is ook het elastiek van de door hen geleverde onderbroeken dik in orde. Want terwijl mijn blaas zich leegt, de straal is zeg maar net goed op gang gekomen, schiet mijn linker duim van het elastiek af.

En dat heeft gevolgen. Behalve dat mijn ogen haast uit hun kassen ploppen van de pijn die ik voel nadat het elastiek als een soort muizenval mijn plasmechaniek uit mijn rechterhand rukt, meesleurt en vervolgens semi-geamputeerd plet tussen mijn buik en het elastiek, waarbij overigens eerst de voorkant nog even lekker langs de rits wordt