Redactie Metro Sport 28 jan 2024

Feyenoord en FC Twente scoren niet in De Kuip

De topper tussen Feyenoord en FC Twente heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in De Kuip (0-0).

Feyenoord, de nummer 2 van de Eredivisie, houdt een voorsprong van 5 punten op het als derde geklasseerde FC Twente. De kampioen uit Rotterdam zag de achterstand op koploper PSV groeien tot 12 punten. FC Twente heeft nu 3 punten meer dan AZ en 4 punten meer dan Ajax.

Michel Vlap verzuimde FC Twente voor rust op voorsprong te brengen. De middenvelder kreeg samen met Joshua Brenet een vrije doorgang naar het doel van de thuisploeg. Brenet speelde zijn ploeggenoot keurig aan, maar Vlap vergat achter de bal te blijven. Zijn treffer werd dus afgekeurd vanwege buitenspel.

Santiago Giménez mocht in de 47e minuut een strafschop nemen, na een lichte overtreding van Michal Sadilek op Igor Paixão. Die mogelijkheid was niet aan de topscorer van Feyenoord besteed. Doelman Lars Unnerstall keerde de inzet van de Mexicaan.