Redactie Metro
Redactie Metro Sport 16 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Van der Poel maakt van eerste veldrit grote zegetocht

Mathieu van der Poel heeft zijn rentree in het veldrijden meteen gevierd met een imposante triomf. De wereldkampioen reed in de cross om de X2O-trofee in Herentals vanaf de start weg van de rest en soleerde naar de zege. Hij had aan de finish een voorsprong van 27 seconden op de Brit Thomas Pidcock. Lars van der Haar eindigde als derde.

De 28-jarige Van der Poel was de afgelopen weken op trainingsstage in Spanje en daar lag de focus op de weg. De alleskunner uit Brabant zei voor de start tegen Sporza dat hij de voorbije weken drie keer op zijn crossfiets was gesprongen.

Meer oefening had hij kennelijk niet nodig voor zijn eerste wedstrijd, want van gebrek aan ritme was niets te merken bij Van der Poel. Hij reed de eerste ronde zo hard dat niemand hem kon bijhouden. Halverwege maakte de Nederlander, die dit jaar ook de wereldtitel op de weg veroverde, een schuivertje. Hij raapte zijn fiets snel op en reed onverstoorbaar verder. Zijn voorsprong liep nauwelijks terug.

Van der Poel liet afgelopen tijd al wel wat los over zijn ambities. Hij wil zijn beste vorm deze winter hebben in het begin van februari, als hij op het WK in Tabor (Tsjechië) voor zijn zesde regenboogtrui gaat. Het verbeteren van het record van zeven wereldtitels, in handen van de Belg Eric De Vlaeminck, ziet Van der Poel als een grote uitdaging voor de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties