Redactie Metro
Redactie Metro Sport 17 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Sparta speelt met tien man gelijk tegen FC Twente: 2-2

Sparta Rotterdam heeft met tien man bijna de subtopper in de Eredivisie tegen FC Twente gewonnen. De club van trainer Jeroen Rijsdijk stond in blessuretijd nog met 2-1 voor, maar de Turkse invaller Naci Ünüvar schoot alsnog Twente op gelijke hoogte: 2-2.

De club uit Rotterdam raakte Saïd Bakari vlak voor rust kwijt met een rode kaart en kwam direct daarna met 1-0 achter, maar in de tweede helft zette de thuisploeg via twee benutte strafschoppen van Tobias Lauritsen de achterstand om in een voorsprong. Lang leek Sparta stand te houden, mede dankzij de vele reddingen van keeper Nick Olij, maar in de 92e minuut rolde de bal toch in het Rotterdamse doel. Twente klom door het verdiende punt naar de derde plaats met 34 punten, Sparta staat zevende met 22 punten.

Beide ploegen hadden kansen in de eerste helft, maar de wedstrijd ontvlamde tegen rust. Bakari beging een domme overtreding op Michel Vlap. Na ingrijpen van de VAR moest de verdediger met een rode kaart inrukken. Sparta stond amper met tien man op het veld, of de goal van Twente viel. Sem Steijn haalde doeltreffend uit.

Sparta keerde verrassend genoeg de achterstand met een man minder in de tweede helft vrij snel om. De VAR zag eerst hands bij een verdediger van Twente en daarna een overtreding op de doorgebroken Django Warmerdam. Lauritsen mikte twee keer koelbloedig raak vanaf de strafschopstip. De Rotterdammers bleven in ondertal gevaarlijk en het had ook 3-1 kunnen worden, maar keeper Unnerstall hield Twente in de wedstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.