Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Rvc-voorzitter Veerman volgt Smit op als voorzitter FC Volendam

Jaap Veerman volgt de ontslagen Jan Smit op als voorzitter bij FC Volendam. De nieuwe preses speelde als voorzitter van de raad van commissarissen een grote rol bij het vertrek van Smit begin december.

Volgens een verklaring op de website van Volendam op maandag heeft de rvc afgelopen donderdag besloten tot de benoeming van Veerman als voorzitter. Rob Bootsman (technische zaken en secretaris) en Simon Hansen (penningmeester) treden eveneens toe tot het nieuwe bestuur.

Naast Veerman maakte eerder ook Bootsman deel uit van de rvc. Elma de Koekkoek is de nieuwe voorzitter van het orgaan.

Weggestuurd

Smit en de overige bestuursleden werden weggestuurd, omdat ze het voortbestaan van de club in gevaar zouden brengen. Volgens de rvc had de club een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro op een begroting van 11 miljoen euro.

Zanger en presentator Smit meende dat er geen sprake was van een zorgelijke financiële situatie. Hij dacht dat Volendam door het technische beleid juist transferwinsten boekte, waardoor de club in het volgende boekjaar „met een schone, goedgevulde lei aan een nieuw seizoen kan beginnen.”

Na het ontslag van het bestuur stapte de complete technische staf van Volendam, onder wie technisch manager Wim Jonk en trainer Matthias Kohler, uit onvrede op. Assistent Michael Dingsdag neemt tot de winterstop de taken van trainer Kohler over bij de nummer 17 van de Eredivisie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties