Julia Osendarp
Julia Osendarp Sport 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Buitenlandse media in de ban van ‘supermens’ Femke Bol: ‘She is amazing’

Het WK Atletiek in Budapest was voor Nederland een heus spektakel. En vooral Femke Bol die met een haast onmenselijke inhaalrace de 4×400 estafette won, is zo’n sportmoment dat indruk maakt. En ons eigenste Bol viel ook bij buitenlandse media op, die haar prestatie loven.

Je hebt van die sportmomenten waardoor je als sportfanaat in de televisie gezogen wordt. Atleet Femke Bol presteerde dat gisteravond. Tijdens de estafette rende Bol namelijk op het allerlaatste moment haar concurrenten voorbij en behaalde de estafetteploeg, op het nippertje, een gouden medaille op het WK. Wellicht levert het Bol dit jaar de titel Sportvrouw van het jaar op. Vorig jaar was Bol niet genomineerd, wat destijds voor veel verontwaardigde reacties zorgde.

Goud voor estafetteploeg WK atletiek

Samen met Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters zorgden de estafetteploeg voor een unicum in de Nederlandse atletiekgeschiedenis. In hetzelfde toernooi behaalde Bol ook goud op de 400 meter horden. Sifan Hassan pakten zilver en brons en ook zevenkampster Anouk Vetter behaalde brons.

En hoewel Nederland juicht voor de atletiekprestatie, blijken ook de buitenlanders onder de indruk van Bol. Zo had de BBC-commentator niet verwacht dat Bol voor het goud zou gaan, maar werd hij, net als vele anderen, bijzonder verrast. „She’s done it. Femke Bol is amazing.” Maar ook de geschreven BBC en het Britse The Guardian, Amerikaanse NBC, Ierse Two en Belgische media, konden niet om Bol heen. Niemand voorzag tijdens de race dat de Hollandse als eerste over de finish zou komen.

Buitenlandse media loven Femke Bol

Hongaarse media, het land waar het WK georganiseerd werd, schrijven dat de prestatie van Bol een kroon is op het toernooi. „Nederlandse magie was het hoogtepunt van het WK in Boedapest. Er gebeurde een wonder, want als Bol de baan in komt voor Nederland lijkt ineens alles mogelijk. De laatste twintig meter waren van een supermens.”

Eerder in het toernooi mondde de mixed relay-race nog uit in een heus drama. Toen Bol vlak voor de finish onderuit ging en ook Sifan Hassan viel. Gisteren maakte Bol haar val dubbel en dwars goed, door als een raket over de eindstreep te schieten en haar concurrenten Nicole Yeargin en Stacey-Ann Williams achter zich te laten.

Max Verstappen wint na bizarre race negende keer Grand Prix op rij

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties