Erik Jonk
Erik Jonk Sport 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wout Weghorst, die eerder voor corona-ophef zorgde, nu zelf besmet

Voetbal-international Wout Weghorst, die eerder op tv wat ‘bijzondere’ uitspraken over corona deed, heeft nu zelf positief getest op het coronavirus. Hij kwam overigens later met excuses op zijn woorden terug.

De spits van VfL Wolfsburg en het Nederlands Elftal is meteen in quarantaine gegaan. Hij is voorlopig niet beschikbaar voor de Duitse club van trainer Mark van Bommel. Woensdag neemt Wolfsburg het in de Champions League op tegen RB Salzburg.

Weghorst zaterdag op het veld, zondag ziek

„Weghorst klaagde gisterochtend over symptomen. Een naderhand uitgevoerde test gaf een positieve uitslag. Weghorst werd direct geïsoleerd en is thuis in quarantaine gegaan. Alle andere tests die zondag en maandag zijn uitgevoerd op de spelers, coaches en andere medewerkers waren negatief”, meldt Wolfsburg in een verklaring op de website. De spits begon zaterdag tegen Union Berlin op de bank, maar kwam in de 68e minuut in het veld. Zijn club wenst hem op social media beterschap.

Warrige uitspraken over corona

Weghorst raakte eind vorig jaar in opspraak na uitlatingen over het coronavirus. „Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt”, zei Weghorst cryptisch. Hij zei ook: „Ik wilde alleen maar laten zien dat je je zoveel mogelijk moet informeren over dit onderwerp. Ook over alle andere onderwerpen in het algemeen, en naar zoveel mogelijk verschillende meningen moet luisteren.” Zijn wat warrige betoog bracht hij op de Duitse tv (ZDF). Hij werd uitgenodigd toen hij meldde zich niet tegen corona te laten vaccineren. Weghorst was trouwens niet de enige.

Later bood hij zijn excuses voor zijn tv-optreden en woorden aan. „Ik heb veel mensen in mijn vriendenkring die besmet zijn met het coronavirus. Daardoor weet ik precies welke effecten dit virus heeft en hoe gevaarlijk het kan zijn”, stelde Weghorst na de ontstane commotie.

Terwijl de voetballer herstelt van het virus, is er op sociale media ook nu weer heel wat te doen:

https://twitter.com/EvaReports/status/1450034020801187847

Nederland kleurt roder en roder door stijging coronagevallen: dit betekent het voor jou

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.