Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Sport 21 okt 2021

Feyenoordhooligans vallen clubleiding Union Berlin aan in Rotterdams restaurant

Gisteravond is een delegatie van de voetbalclub Union Berlin in een restaurant in Rotterdam aangevallen door Feyenoordhooligans. Hierbij viel een gewonde.

Vanavond om 18.45 uur ontmoeten Feyenoord en Union Berlin elkaar in de Kuip voor een duel in de Conference League.

Delegatie Union Berlin aangevallen door Feyenoordhooligans

De delegatie van de Duitse club bestond uit 25 personen, waaronder voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche. Zij dronken een biertje in het centrum van Rotterdam, vlakbij hun hotel, toen zij opeens bekogeld werden met stoelen en andere voorwerpen door zo’n twintig hooligans. Union Berlin gaat ervanuit dat het om Feyenoordhooligans gaat, schrijven Duitse media naar aanleiding van een verklaring van een woordvoerder van de Bundesliga-club.

Het incident vond plaats bij restaurant de Huismeester op de Meent. Het restaurant zelf deelde een video op Facebook waarop het geweld is vastgelegd. „Hey Feyenoord-supporters! We houden allemaal zo van die club hè! Maar een terras slopen in jullie eigen bloedmooie stadje is niet zo netjes toch?!”, staat erbij geschreven. Op de video is te zien hoe de geweldplegers met spullen gooien en wegrennen wanneer er politie aankomt. „Glazen versplinterden. Barkrukken werden gebruikt als wapens. Stoelen vlogen. […] Er werden zelfs vrouwen aangevallen”, doet de Duitse krant Berliner Kurier verslag.

feyenoordhooligans union berlin
Foto van de ravage. Foto: Berliner Kurier

‘Mogen en kunnen zich geen supporter noemen’

De Rotterdamse politie meldt op Twitter dat er een slachtoffer met verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht, en dat de daders zijn gevlucht. Feyenoord hoopt dat ze snel gevonden worden, melden woordvoerders in een verklaring op hun website. „De club neemt op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen.”

Posted by De Huismeester on Wednesday, October 20, 2021

Storm in het hele land: rondvliegende dakpannen, schade en gewonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Feyenoordhooligans vallen clubleiding Union Berlin aan in Rotterdams restaurant
Sluiten