Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Sport 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Kogel is door de kerk: F1-coureur Bottas verruilt Mercedes voor Alfa Romeo

Terwijl wij nog bijkomen van de overwinning van Verstappen op de Grand Prix in Zandvoort gisteren, zitten de Formule 1-coureurs niet stil. Zojuist is bekendgemaakt dat Valtteri Bottas na vijf jaar het Formule 1-team van Mercedes gaat verlaten en inruilt voor Alfa Romeo.

Hiermee neemt de 32-jarige Fin het stokje over van collega en landgenoot Kimi Räikönnen, die vorige week al aankondigde dat dit zijn laatste seizoen in de Formule 1 zal zijn.

Bottas naar Alfa Romeo

Bottas is sinds 2017 bij Mercedes de ideale teamgenoot voor Hamilton, en hielp hem en het Duitse team meerdere malen aan het kampioenschap. Hierbij stond Bottas wel altijd in de schaduw van Hamilton, iets wat gisteren op Zandvoort maar weer eens duidelijk werd toen Bottas een teamorder negeerde en een extra punt voor de snelste ronde pakte. Die moest hij toch weer afstaan aan zijn teamgenoot. De Fin gaat deze plek nu dus verlaten om zijn geluk te beproeven bij de Italiaanse Alfa Romeo.

Liefhebbers weten dat deze beslissing er al een tijdje aan zit te komen. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, had zijn pijlen al een tijdje op de 23-jarige Brit George Russell gericht. Russell maakt namelijk veel indruk bij Williams, zijn huidige team. Hij zal naar verwachting de plek van Bottas bij Mercedes in gaan nemen als tweede man naast Lewis Hamilton. De officiële aankondiging moet nog volgen.

Nog een Nederlander in de Formule 1?

Wolff laat weten dat hij de beslissing om Bottas te laten gaan, lastig vond. „Hij zou het zeker verdiend hebben om langer bij dit team te blijven, daarom ben ik blij dat hij een mooie uitdaging gevonden heeft bij Alfa waar hij op topniveau kan presteren. Wanneer het zover is, zal hij ons team verlaten met het respect van het complete team. Hij blijft voor altijd onderdeel van de Mercedes-familie.”

Mocht de voorspelling kloppen dat Russel zich bij Mercedes gaat voegen, dan zal er een lege plek ontstaan bij Williams. Wie die op gaat vullen, is nog niet bekend. Fans speculeren echter volop, en de naam van de Nederlandse Nyck de Vries wordt meermaals genoemd.

Prins Bernhard over Formule 1: ‘Race in Zandvoort was episch’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kogel is door de kerk: F1-coureur Bottas verruilt Mercedes voor Alfa Romeo
Sluiten