Metro en ANP
Metro en ANP Sport 12 jun 2021

Voetballer Eriksen bij kennis in ziekenhuis na reanimatie tijdens duel Denemarken – Finland

De Deense voetballer Christian Eriksen is tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland in Kopenhagen vlak voor rust in elkaar gezakt. De oud-speler van Ajax, 29 jaar oud, werd op het veld minutenlang gereanimeerd.

Eriksen ontving de bal na een inworp en viel voorover in het gras, zonder dat daar aanleiding voor was. Het spel werd direct stilgelegd en spelers gebaarden dat de verzorgers zo snel mogelijk het veld in moesten komen. Al snel kregen de verzorgers versterking van medisch personeel.

Ploeggenoten durfden niet te kijken

De spelers van Denemarken gingen om het medische personeel heen staan zodat de camera’s Eriksen niet in beeld konden nemen. Uit de gezichten van de spelers bleek de ernst van de situatie. Diverse ploeggenoten durfden niet te kijken. Uiteindelijk werd besloten geen close beelden meer te laten zien van de hoek waar Eriksen was ingestort.

Deense voetballer Eriksen vecht voor zijn leven na reanimatie tijdens duel Denemarken - Finland
Er wordt gevreesd voor een hartstilstand bij Eriksen. Foto: AFP

Er wordt gevreesd voor een hartstilstand. Op televisiebeelden was te zien hoe Eriksen hartmassage toegediend kreeg.

Afgevoerd per brancard

Kort na het voorval werd het stil in voetbalstadion Parken. Na ruim tien minuten werd Eriksen per brancard, die met witte doeken omringd was, van het veld gedragen. Aangedaan zochten beide landen de kleedkamers op.

De UEFA heeft inmiddels bevestigd dat Eriksen gestabiliseerd en bij kennis is. De zaakwaarnemer van Eriksen, Martin Schoots, heeft gesproken met de vader van de voetballer en weet te melden dat Eriksen ademt en kan praten, zo meldt hij bij NPO Radio 1. In overleg met de Deense ploeg en de Finse ploeg is besloten om de wedstrijd wel te hervatten. Dat betekent dat de laatste vijf minuten van de eerste helft gespeeld zullen worden gevolgd door de rust en de tweede helft.

Deense voetballer Eriksen vecht voor zijn leven na reanimatie tijdens duel Denemarken - Finland
Eriksen is gestabiliseerd en bij kennis in het ziekenhuis waar hij onderzocht wordt. Foto: AFP

Man dumpt 80.000 muntjes in voortuin ex-vrouw: ‘Dit is je laatste kinderbijslag’

Omtzigt stapt uit CDA en wil terugkeren als onafhankelijk Kamerlid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Voetballer Eriksen bij kennis in ziekenhuis na reanimatie tijdens duel Denemarken – Finland
Sluiten