Metro
Metro Sport 23 mei 2021 / 15:49 uur

Grimmige sfeer bij De Kuip na winst Feyenoord, ME grijpt in

Na de winst van Feyenoord op FC Utrecht heerst er een grimmige sfeer rondom de Rotterdamse Kuip. Een groep van ongeveer tweehonderd aanhangers van Feyenoord stak vuurwerk af en gooide dat over het hek van het stadion. Niet lang na het fluitsignaal moest de Mobiele Eenheid (ME) ingrijpen.

De politie riep de aanwezige supporters op om weg te gaan, maar toen dat niet gebeurde zijn meer dan tien politiebussen, politie te paard en ook een waterkanon ingezet om de groep weg te krijgen bij het stadion.

Supporters van Feyenoord steken vuurwerk af

In De Kuip in Rotterdam speelde Feyenoord tegen FC Utrecht om een plaats in de tweede voorronde van de Conference League. Feyenoord won de wedstrijd met 2-0, waarna de fans buiten het stadion juichten en veel vuurwerk afstaken. Toen er vuurwerk over het hek, dat voor het stadion staat, werd gegooid, greep de politie in. Politiebusjes met leden van de ME erin zorgden ervoor dat de groep supporters uit elkaar gedreven werd.

In het stadion zagen 6500 supporters Feyenoord winnen van FC Utrecht. Bezoekers die na de wedstrijd, sommigen met kinderen, in de auto wilden stappen om naar huis te gaan, konden in eerste instantie niet weg door de onrust. Dat lukte uiteindelijk wel, via een omweg naar de Olympiaweg en de Stadionweg konden ze alsnog richting de snelweg. Bij de uitvalsweg naar de snelweg stond ook politie.

Supporters zwaaiden FC Utrecht uit

Aanhangers van FC Utrecht juichten vanochtend met gezang en vuurwerk de spelers toe die op weg gingen naar de wedstrijd in De Kuip. Onderweg naar Rotterdam passeerde de Utrecht-bus ook Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht, die met zijn vrouw langs de kant van de A12 stond om de spelers uit te zwaaien.

Ongeval met kabelbaan in Italië: negen doden nadat cabine naar beneden stort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Grimmige sfeer bij De Kuip na winst Feyenoord, ME grijpt in
Sluiten