Redactie Metro
Redactie Metro Sport 16 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Feyenoord-supporters dringen met vuurwerk De Kuip binnen

De Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk in De Kuip is vanmiddag kort stilgelegd. Een aantal supporters van Feyenoord drongen tijdens de wedstrijd het stadion binnen.

De supporters begaven zich op de tribune en staken fakkels, vuurwerk en rookbommen af. Ook gooiden ze vuurwerk op het veld. Hierdoor werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd.

Rook boven het veld

Via de hoeken van het stadion wisten de supporters de tribunes achter de dug-outs op te komen. Even daarvoor hadden ze ook buiten het stadion al vuurwerk afgestoken. De fakkels en rookbommen leidden tot flinke rookontwikkeling boven het veld. De trainers en wisselspelers van Feyenoord en RKC liepen vanaf de bank het veld op, om op afstand van de binnendringers te kunnen blijven.

Spelers van Feyenoord klapten

De spelers van Feyenoord klapten daarentegen voor de supporters die ongeoorloofd het stadion waren binnengedrongen. De fans, die allerlei leuzen scandeerden, verlieten daarop al snel weer de tribunes. Publiek is niet toegestaan in de stadions als gevolg van de coronamaatregelen.

Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd duurde de wedstrijd nog ongeveer twintig minuten. De grasmeester van De Kuip had even nodig om het vuurwerk van het veld af te halen en het gras enigszins te herstellen. Na een onderbreking van zo’n tien minuten kon scheidsrechter Bas Nijhuis het duel laten hervatten. Onduidelijk is wat de intenties van de supporters waren. Feyenoord won de wedstrijd met 3-0.

Honderden mensen door heel Nederland op de been voor Pro-Palestijnse demonstraties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.