Iris Hermans
Iris Hermans Sport 4 mrt 2021 / 11:15 uur

Almere City FC roept 1351 toeschouwers op tweede test massaal wél te doen

Om precies te zijn 1351 voetballiefhebbers zaten zondag in het stadion van Almere City FC. De club heeft de toeschouwers  opgeroepen zich voor de tweede keer te laten testen, vanwege de „negatieve berichtgeving” over het percentage mensen dat zich niet liet testen na een bezoekje aan de theatervoorstelling van cabaretier Guido Weijers.

John Bes, algemeen directeur van Almere City FC, prijkt groot op de website, met niet alleen z’n foto, maar ook een belangrijke oproep. „Zondag was een bijzondere dag. Het was een feest om 1.351 blije mensen te ontvangen in het Yanmar Stadion dat al veel te lang leeg is gebleven,” blikt hij eerst even terug op de mooie dag, waarop de clubfotograaf ook weer z’n ding kon doen.

De club verloor, maar ach, eigenlijk won iedereen die dag. „De sfeer zat er goed in, ondanks de vervelende nederlaag tegen Cambuur. Het voorprogramma met Lucas & Steve, het waterige winterzonnetje en vooral het gezellige samenzijn vergoedde immers veel.”

Fieldlab

De voetbalwedstrijd maakt onderdeel uit van de serie ‘Back to live’-events van Fieldlab, waar ook de show van Weijers onder viel. De evenementen worden gezien als onderzoek, waarbij het van cruciaal belang is dat iedereen zich van te voren én na afloop laat testen. Twee keer dus. Maar ja, dat doet dus niet iedereen even braaf, bleek wel na afloop van de voorstelling van Guido Weijers, waar Metro bij aanwezig was en waar 80 procent van de 500 deelnemers zich twee keer (voor en na) heeft laten testen.

Zo’n 20 procent sloeg die tweede test dus over. Volgens coronaminister Hugo de Jonge is dat voor de „effectiviteit van dit Fieldlab-evenement” niet goed. De Jonge vindt ook dat hierdoor geen duidelijke conclusies zijn te trekken uit de proef. Mensen op social media vinden het vooral a-sociaal.

En dat wil directeur John Bes niet laten gebeuren bij ‘zijn event’.

Oproep testen Almere

„Mijn oproep aan jullie is om de heersende negativiteit geen kans te geven en vrijdag aanstaande massaal de tweede test te doen. Daarmee kunnen we bewijzen dat we veilig en verantwoord een voetbalwedstrijd met publiek kunnen spelen en dat we er met z’n allen veel voor over hebben om dat zo snel mogelijk weer te realiseren.”

Testen dus met die hap. „Plan nu, voor zover je dat nog niet hebt gedaan, een tijdstip in via de Close app en draag bij aan een snelle terugkeer van supporters en sponsoren in het Yanmar Stadion”, spoort hij iedereen aan, waarna „een sportieve groet” volgt.

‘Fantastisch geregeld’

Grote kans dat Sabina en haar vader dat gaan doen. Lyrisch was ze over de wedstrijd zondag, en een nieuwe vader-dochtertraditie is voor hen geboren. „Het was fantastisch geregeld! Dank jullie wel voor het eerste uitje met mijn paps sinds Corona. Al 21 jaar gaan we samen naar Ajax, maar helaas is dit ritueel verstoord. We hebben genoten van Almere City. Hopen dat we snel weer kunnen langskomen!”

Rechtbank staakt zaak Ruinerwold-vader omdat hij er te weinig van begrijpt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Almere City FC roept 1351 toeschouwers op tweede test massaal wél te doen
Sluiten