Redactie Metro
Redactie Metro Sport 20 dec 2020

Pijnlijk: Badr Hari knock-out geslagen tijdens gevecht tegen Adegbuyi

Kickbokser Badr Hari heeft zijn rentree in de ring niet met een overwinning gevierd. De Amsterdammer, uitkomend voor Marokko, ging tijdens zijn gevecht tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi knock-out. Hari stelde eerder nog dat hij het gevecht tegen Adegbuyi makkelijk zou winnen, dat bleek dus flink tegen te vallen.

Hari sloeg zijn tegenstander in de tweede ronde nog tegen de grond. De Roemeen kreeg acht tellen en herstelde zich in het begin van de derde ronde van drie minuten. Hij raakte Hari zo hard dat de Amsterdammer moest gaan zitten. Hari was zo aangeslagen dat hij even later weer naar de grond moest en niet meer opstond. Hari leed zijn 15e nederlaag in 107 wedstrijden.

Toeschouwers waren vanwege het coronavirus niet welkom in Rotterdam Ahoy, een locatie die door organisator Glory zorgvuldig geheim was gehouden. Ook de fanatieke leden van ‘Badr Army’, het supportersleger van Hari, moesten het gevecht via een stream volgen. Dat is toch even anders dan met z’n allen rond de ring.

Hari waarschuwde zijn fans vrijdag rond de weging en staredown op anderhalve meter afstand al met veel bravoure. „Ga niet naar toilet, haal niets te drinken want het is zo voorbij”, luidde zijn boodschap. De Amsterdammer dacht Adegbuyi al in de eerste ronde knock-out te kunnen schoppen of slaan.

Gebroken arm en een kapotte enkel

Verliezen was geen optie voor de 36-jarige Hari. Toch stond er voor hem wel druk op de wedstrijd tegen de nummer 3 van de wereldranglijst, achter wereldkampioen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik die elkaar eind januari treffen. Met alleen een grote mond houdt niemand zich staande in de wereldtop.

Foto van Hari en Adegbuyi
Hari was na afloop van zijn nederlaag zo teleurgesteld dat hij geen zin meer had in gesprekken met de media. Foto: ANP REMKO DE WAAL

Hari is niet meer de explosieve vechter die met veel aanvalslust en spektakel Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Peter Aerts aan het wankelen bracht. Maar hij is nog wel heel goed, als zijn lichaam hem niet in de steek laat. Maar juist dat gebeurde in zijn laatste twee verloren gevechten om de wereldtitel tegen Rico Verhoeven. Hari kwam in beide partijen op voorsprong, maar moest met een gebroken arm en kapotte enkel opgeven.

Telefoontje van Rico Verhoeven

Alleen winst op Adegbuyi kon Hari een flinke stap dichter bij een gevecht om de wereldtitel tegen Verhoeven of Ben Saddik brengen. Organisator Glory wil niets liever, want geen vechter genereert zoveel aandacht als Hari, Maar ‘Bad Boy’ redde het niet. Hij had het lastig in de eerste ronde, was de baas in de tweede ronde, maar moest zich gewonnen geven in de derde ronde.

Adegbuyi vertelde naderhand dat hij 10 minuten voor zijn gevecht tegen Badr Hari een telefoontje van zijn trainingsmaatje en wereldkampioen Rico Verhoeven kreeg. „Hij vertelde me dat ik kalm moest blijven en moest doen wat ik moest doen”, vertelde de Roemeen. „Dat heb ik gedaan, nu is hij trots op me.”

Foto van Hari en Adegbuyi
“Ik heb laten zien dat ik geen middenklasser ben. Ik ben ook een goede vechter.” Foto: ANP REMKO DE WAAL

Adegbuyi schopte en sloeg Hari in de derde en laatste ronde van drie minuten knock-out in een leeg Rotterdam Ahoy. „Ik gaf hem een uppercut en ik zag hem wankelen. Toen heb ik gedaan wat ik moest doen”, zei hij. „Ik heb laten zien dat ik geen middenklasser ben. Ik ben ook een goede vechter.”

Adegbuyi refereerde naar teksten van Hari vrijdag tijdens de weging en staredown met anderhalve meter afstand. De Amsterdammer van Marokkaanse afkomst kondigde aan zijn Roemeense tegenstander al in de eerste ronde knock-out te slaan. Dat liep even anders. „Badr heeft me wel extra gemotiveerd met die teksten.”

Lees ook: Kabinet stelt vliegverbod in na vaststelling Britse Covid-mutatie in NL

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pijnlijk: Badr Hari knock-out geslagen tijdens gevecht tegen Adegbuyi
Sluiten